21 september 2015

iOS 9iOS 9: Bespaar opslagruimte door de video-opties aan te passen

camera icoon iOS

Slowmotion video’s maken is niet nieuw in iOS 9, HD filmen is dat ook niet, maar in iOS 9 kun je zelf bepalen hoe groot je jouw dierbare video’s wilt hebben. Voorheen was het al mogelijk om de bps (beelden per seconden) te wijzigen, echter zijn deze opties nu uitgebreider geworden.

Zo kun je ervoor kiezen om ruimtebesparende video’s te maken, dit zijn 720p HD video’s in plaats van de 1080p HD video’s. Voordeel hier van is dat een video van 1 minuut ongeveer 60MB aan opslagruimte inneemt in plaats van de 200MB. Hoe je dit kunt aanpassen lees je hieronder terug.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Foto’s en Camera'
• Kies voor 'Neem video op'

cameraopties aanpassen

Kies hier je gewenste instelling, wil je ruimte besparen kies dan voor 720p HD op 30 bps of 1080p HD op 30 bps (standaard), wil je vloeiende en haarscherpe video’s dan kies je voor 1080p HD op 60 bps. Door een lagere optie te kiezen bespaar je opslagruimte, vooral handig bij iPhone, iPad en iPods met 16GB opslagruimte, wel gaat dit ten koste van de videokwaliteit.

Ook voor slowmotion video’s kun je dit aanpassen, ga hiervoor naar Instellingen ▸ Foto’s en camera ▸ Neem slowmotion op en kies de gewenste instelling.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!