31 december 2015

iOS 9iOS 9: Betere zoekfunctie voor Contacten

contacten icon iOS

De contacten applicatie in iOS is eigenlijk niets meer dan een database voor al je contactpersonen, deze is echter wel zeer veelzijdig. Zo kun je naast nummers en e-mailadressen ook adressen, sociale media, verjaardagen, etc. toevoegen.

Zoeken in contacten was niets spannends in voorgaande versies van iOS, zo vulde je de naam in van het contactpersoon dat je zocht en er werd een resultaat getoond. Vanaf iOS 9 kun je beter zoeken en krijg je uitgebreide resultaten te zien.

Zoeken in contacten iOS

Zo krijg je de meest overeenkomende namen te zien en direct een voorvertoning van het resultaat dat gevonden wordt. Zit de zoekopdracht in een e-mailadres, sociale media, adres, etc. dan krijg je deze te zien bij de naam. Ook worden andere resultaten getoond, bijvoorbeeld bij gekoppelde contacten.

Geheel nieuw is 'Gevonden in Mail', hierin worden overeenstemmende contacten getoond die iOS heeft gevonden in Mail. Wil je dit liever niet dan kun je de optie uitschakelen via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ schakel de optie 'Contacten uit Mail' uit.

Lees ook: Gevonden contacten in Mail gebruiken in iOSReacties


  • julian

    1 januari 2016 om 11:14

    Ik heb zeer wisselend succes me deze zoekfunctie (met nummers)

    zoek maar op (deel) van een nummer soms wel en soms niet… stel je bent gebeld door een nummer op je andere telefoon en je wilt dus even zoeken naar de laatste (3) eind cijfers dan moet je ook soms de spatie tussen de nummers zetten (contacten zet 06 nummers in groepjes van 2 met spaties er tussen)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!