3 april 2017

iOS: Meldingen en geluiden per account in Mail afzonderlijk instellen

mail icon iOS

Op een iPhone of iPad kun je gebruikmaken van meer dan één e-mailaccount. Deze kun je eenvoudig toevoegen en beheren via Instellingen ▸ Mail. Dit is erg handig voor je werk-mail, nieuwsbrieven, persoonlijk account en meer. Uiteraard krijg je voor deze accounts verschillende meldingen.

Deze meldingen kun je per account instellen, zo kun je bijvoorbeeld meldingen voor dat ene account met nieuwsbrieven uitschakelen. Een ander voorbeeld is de voorvertoning van de berichten uit te schakelen van je werkmail. Daarnaast kun je ook het meldingsgeluid per account aanpassen, zo hoor je onmiddellijk bij welk account het inkomend bericht hoort.

Meldingen en geluiden per mailaccount instellen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Zoek in de lijst naar 'Mail'

meldingen en geluiden instellen per mailaccount in iOS

Hier vind je een overzicht van de verschillende accounts die je hebt toegevoegd aan Mail. Open een account om je voorkeuren aan te passen. Via de optie 'Geluiden' kun je een ander geluid kiezen voor dit account. Daarnaast kun je de voorvertoning uitschakelen, de stijl van de melding aanpassen, etc.

Tot slot heb je de mogelijkheid om de meldingen aan te passen voor alleen VIP-contacten, deze kun je bijvoorbeeld voorzien van een permanente melding in plaats van alleen een strook. Daarnaast krijgen de VIP-instellingen voorrang boven alle andere e-mail-instellingen in berichtgeving.

Lees ook: De speciale ‘vandaag’ postbus activeren in iOS MailReacties


  • Mike

    4 april 2017 om 8:27

    IOS mail is top in te stellen en loopt super, echter het lezen van mails die je ontvangt met exchange is zo super klein dat het bijna niet te lezen is. ios10.3.2
    Helaas voor mij dus geen optie en gebruik ik Spark.

    Tekst vet maken of lettertype groter maken kan maar bij andere mail clients zijn de letters weer super groot. Volgens mij te maken met HTML windows.

Een reactie toevoegen: