18 oktober 2015

El CapitanKleine wijzigingen in OS X El Capitan (#2)

Logo van OS X El Capitan tips

Statusbalk in Safari

De statusbalk in Safari ziet er iets strakker uit en ligt nu bovenop het venster. Hierdoor is er extra ruimte voor content, de statusbalk kun je activeren via Safari ▸ Menubalk ▸ Weergave ▸ Toon statusbalk.

De statusbalk laat je de url achter een link, afbeelding of bestand zien, dit doe je door de muisaanwijzer op de url te plaatsen. In de statusbalk krijg je dan de volledige URL te zien, handig wanneer een uitgaande url niet vertrouwd.

Statusbalk Safari

Activiteitenpaneel in Mail

In voorgaande versies van OS X was het mogelijk om onderaan de navigatiekolom in Mail de activiteit in de gaten te houden. Dit gaf het verzend- en ontvangproces weer. Deze is nu niet meer standaard in of uit te schakelen en wordt altijd en alleen getoond wanneer er zich een activiteit voordoet in mail. Ook neemt deze nu minder ruimte in beslag.

Nieuwe kleurenkiezer

Wanneer je in OS X een kleur wil kiezen om de tekst, lijntjes, aantekeningen, etc. te voorzien van een andere kleur dan krijg je daarvoor een speciaal venster te zien. Deze vind je onder meer terug in de Voorvertoning en Mail applicatie. Helemaal nieuw is deze niet, maar wel de potloden. Je hebt keuze uit andere kleuren en zijn de potloden iets duidelijker geworden.

Nieuwe potloden in El Capitan

ePub-boeken

ePub-boeken kun je bewaren in de iBooks applicatie, maar ook in Finder. In voorgaande versies zag je in Finder als icoon het iBooks app icoon te zien, dit is in El Capitan verleden tijd. Zo krijg je hier nu de cover van het boek te zien, in de plaats van het iBooks icoon.

Lees ook: Nog meer kleine wijzigen in OS X El CapitanReacties


 • Frank

  18 oktober 2015 om 9:50

  Ik heb nog Yosemite (10.10.5) op mijn iMac, maar ik zie ook de covers van epub books in Finder.

 • emile

  18 oktober 2015 om 20:10

  na installeren van El Capitan doet de uitgaande server bij mail het niet meer. Tot nu toe geen enkel tip heeft geholpen….pfffff

 • Harry

  18 oktober 2015 om 20:27

  mail -> postbus -> onderin -> bouw opnieuw op
  Dit uitvoeren per postbus en klaar!

 • Piet-Jan op de Hoek

  26 oktober 2015 om 0:34

  Ik wacht altijd met grote systemupdate tot de eerste detail update er is. Nu dus 10.11.1 geinstalleerd. Toch gelijk een groot probleem. Mijn BackUpschijf MyBook van Western Digital blijkt niet overweg te kunnen met El Capitan. Staat nu op “alleen lezen”. TimeMachine kan er niet meer mee overweg. Ook het schijfhulpprogramma kan het probleem niet aan. WD heeft geen oplossing en verwijst naar Apple want daar zou het probleem liggen. Ben je lekker mee.
  Als je dus een WD schijf als backupschijf hebt voorlopig niet naar El Capitan!!!

 • Rob Vriens

  26 oktober 2015 om 19:37

  Hier een WD My Passport 0740 Media en geen enkel probleem. Aanvankelijk met de eerste BETA’s wel, maar nu in het geheel niet. Destijds even snel terug naar eerdere back-up’s en weer up en running. Nu draait alles naar behoren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!