23 februari 2012

10.7Lauchpad herstellen

De inhoud van Lauchpad onder Mac OS X 10.7 Lion wordt opgebouwd met behulp van een sqlite database. In sommige gevallen kan het wel eens voorkomen dat een applicatie meerdere malen voorkomt in Lauchpad of dat bepaalde applicaties niet meer willen starten.

Wanneer er zich dergelijke problemen voor doen dan kun je met behulp van een Terminal commando de de inhoud van Launchpad opnieuw laten opbouwen.

Start hiervoor OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en type het onderstaand commando:

defaults write com.apple.dock ResetLaunchPad -bool TRUE

Herstart hierna het Dock met behulp van het commando:

killall Dock

Nadat het Dock is herstart zal de inhoud van Lauchpad opnieuw worden opgebouwd, hiervoor heeft Mac OS X enkele seconden nodig. Activeer je Lauchpad tijdens het opbouwen van Lauchpad dan verschijnt de melding 'Laden...' in het scherm.

In tegenstelling tot andere defaults write commando's is het niet nodig om het commando weer ongedaan te maken, Launchpad zal na het opbouwen automatisch de waarde weer op FALSE terugzetten.

Screencast:Reacties


 • jokki

  23 februari 2012 om 10:07

  Launchpad foutje moet kunnen :-

 • jokki

  23 februari 2012 om 10:08

  Launchpad foutje moet kunnen :- .

 • bartje

  23 februari 2012 om 11:39

  is het ook mogelijk applicaties totaal niet te laten voorkomen in launchpad net als al die programma’s die je zelden gebruikt van adobe die je bij je installatie van CS5 er bij krijgt?

 • Jeroen

  23 februari 2012 om 12:58

  @bartje: je kunt al wel ‘swipen’ en in mapjes stoppen zoals in je iPhone/ iPad maar ik mis ook de ‘wiebel met rode kruis’ optie om allerlei ongewenste applicaties simpelweg te verwijderen. Vanwege deze ‘vervuiling’ gebruik ik launchpad eigenlijk zelden … Wie weet in de volgende versie… ;)

 • Cees

  23 februari 2012 om 13:43

  Helaas, het commando ” -bool ” aan elkaar geschreven is een “unexpected argument”.Het werkt dus niet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!