27 juni 2012

Mac OS X: Tijden weergeven in iCal (archief)

iCal is de standaard agenda applicatie van Mac OS X. Je kunt snel en eenvoudig je afspraken plannen, bewerken en delen met anderen. Dankzij iCloud is het mogelijk je agenda te synchroniseren met je iPhone, iPod Touch en iPad. Het is zelfs mogelijk om je iCal te synchroniseren met een andere Mac dankzij iCloud.

Wanneer je gebruik maakt van de maandweergave heb je vast al gemerkt dat er geen tijden worden weergegeven bij de activiteit. Dit kan erg storend zijn, zeker als er meerdere activiteiten zijn ingepland voor één dag. Ook in de weekweergave worden er geen tijden weergegeven. Je kunt wel aan de hand van de tijdlijn links zien wanneer een activiteit start. Echter is dit alleen duidelijk wanneer een activiteit staat ingepland op een uur.

Wanneer een activiteit bijvoorbeeld om 08.15 begint kun je dit niet terug vinden in de weekweergave. Telkens wanneer je de tijd van een activiteit wilt bekijken dien je dan de activiteit te openen. Echter kun je de starttijd van een activiteit weergeven. Zo kun je eenvoudig de starttijd bekijken in de maand- en weekweergave in iCal. Hiervoor dien je de optie 'Toon tijden van activiteiten' te activeren via:

iCal ▸ Voorkeuren… ▸ Algemeen

Wanneer deze optie is geactiveerd wordt er bij de activiteit de starttijd weergegeven. Hierdoor heb je snel een overzicht van alle tijden van de activiteiten.

Dit artikel is verouderd en is daarom in ons archief geplaatst. Vanaf nu worden tijden standaard weergeven in Agenda.


 • Rob

  27 juni 2012 om 11:49

  Goh, briljant! We weten toch allemaal wel dat we voorkeuren in kunnen stellen?

 • Ab

  27 juni 2012 om 14:04

  @Rob, zie het lampje logo aan het begin van het bericht: deze tip is gericht aan de beginner.

 • sam

  27 juni 2012 om 15:59

  Leuke tip ik gebruik ical als extra back-up op mijn gmail call.
  Daarom heb ik nooit naar extra opties gekeken , maar nu staat deze aan..
  ;-)

 • Ron

  27 juni 2012 om 17:39

  Interessanter vind ik : hoe kan ik de activiteiten een bepaalde kleur geven ?
  In Outlook is dit al jaren een gangbare optie !!!

 • Roy

  27 juni 2012 om 22:39

  Bedankt voor de tip

 • makasa

  27 juni 2012 om 23:03

  geeft tijden niet goed weer. Ik heb bij 2 afspraken 19.30 staan terwijl er eentje in de ochtend is.

 • Digilike

  28 juni 2012 om 21:48

  Handige tip. Niet moeilijk (niet voor niets beginnersniveau), maar ik had hier nooit zo bij stil gestaan. Een weergave met tijden vind ik wel veel overzichtelijker.

 • Rob

  29 juni 2012 om 11:13

  Ron,
  Dat is zeker mogelijk, je kunt diverse kalenders aanmaken, bijvoorbeeld privé en werk, en die een eigen kleur geven.

 • Digit

  29 juni 2012 om 11:40

  Interessanter vindt ik hoe je de tijden kan aanpassen/toevoegen in dat pop-up venstertje dat je iCal als herinnering geeft:
  Nu kun je kiezen uit opties als: herhaal over een uur, herhaal over 2 uur, herhaal over een dag, enz. Ik zou er zo graag opties bij hebben als “Herhaal over zes uur” of “Herhaal over een halve dag”

 • Ron

  30 juni 2012 om 12:16

  Bedankt Rob,

  Dat is een optie, maar mij gaat het eigenlijk om de mogelijkheid om individuele activiteiten een kleurtje te geven, ook binnen 1 en dezelfde agenda (agenda = geel, activiteit binnen deze agenda b.v. paars ) . kan dat ?

 • Gerard

  1 juli 2012 om 11:47

  Zou cool zijn als je een melding langer dan slechts 2 uurtjes kan verzetten.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!