5 augustus 2014

iOS 7iOS 7: Knopweergave activeren voor meer duidelijkheid

ios-7.1-icon-retinaRegelmatig ontvangen we nog klachten van iOS 7 gebruikers dat de knoppen af en toe niet duidelijk te zien zijn. In sommige gevallen is het verwarrend dat er een woord staat in plaats van een knop. Hiermee wordt bedoeld dat je bijvoorbeeld alleen het woord ‘Wijzig’ ziet staan in plaats van een knop met daarin het woord ‘Wijzig’.

Dit heeft als reden dat we gewend zijn aan een touchscreen en dat we geen knop meer nodig hebben om er van overtuigd te worden dat je erop kunt tappen. Toch missen veel iOS gebruikers de knopweergave en willen ze deze ook graag terug. Apple heeft daarom besloten in iOS 7.1 de mogelijkheid te bieden om knoppen te activeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Ga naar Algemeen ▸ Toegankelijkheid
• Schakel de optie ‘knopvormen’ in

knoppenactiveren

Onmiddellijk worden alle ‘knoppen’ voorzien van een rand, bepaalde zaken gemarkeerd of worden bepaalde woorden (waaronder annuleren) onderlijnd. Op deze manier krijg je onmiddellijk te zien waar de knoppen zich in iOS 7 bevinden, mocht je hier problemen mee hebben. Let wel op dat je voor deze tip minstens iOS 7.1 actief moet hebben op je iPhone, iPad of iPod Touch. Dit heeft als reden dat Apple bovenstaande functie pas in deze versie heeft toegevoegd.

geupdate artikel

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Dennis

    8 augustus 2014 om 23:00

    Dank, van die kleine dingetjes

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!