5 augustus 2014

iTunes: Speel video’s af in een afzonderlijk venster

ITunes_11_LogoMet behulp van iTunes kun je eenvoudig je gehele muziekbibliotheek beheren, maar ook video’s, TV-programma’s en zelfs als je dat wilt iOS applicaties. Hierdoor kun je eenvoudig gegevens vanaf je Mac of PC synchroniseren naar je iPhone, iPad of iPod.

Uiteraard kun je ook in OS X gebruik maken van iTunes om bijvoorbeeld een Film of TV-programma’s te bekijken. Wanneer je deze afspeelt worden deze standaard in het iTunes venster weergegeven. Dat is in meeste gevallen niet handig omdat de knoppenbalk van iTunes voortdurend zichtbaar is, je kunt echter ook een video in een afzonderlijk venster afspelen. Hoe je dit kan instellen lees je in onderstaande procedure:

• Open iTunes en speel een video af
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op op de menuoptie’ Weergave’
• Selecteer de optie ‘Video afspelen’

itunesafzonderlijkvenster

Klik hier in de lijst op ‘In afzonderlijk venster’. De weergave wordt aangepast en de video's worden afgespeeld in een afzonderlijk venster. Deze optie blijft standaard tot je hem weer handmatig aanpast via de bovenstaande stappen. Verder kun je er ook voor kiezen om de video altijd schermvullend weer te geven. Op bovenstaande foto zie je een grijs vlak in plaats van een video, iTunes beschermt deze video’s namelijk tegen het maken van schermafbeeldingen om wille van auteursrechten.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!