4 augustus 2014

AT Holiday: App de vakantiedokter! (iOS)

vakantiedokterOndertussen zit heel Nederland in de vakantie periode. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar ook tijdens deze periode kun je helaas ziek worden of een blessure oplopen. Wanneer dit op vakantie is dan is dat extra vervelend en moet je vaak naar een plaatselijke arts.

Maar ook hier is een oplossing voor bedacht, je kunt namelijk een ‘vakantiedokter’ app'en. Via de applicatie ‘App de vakantiedokter’ kun je gratis medisch advies krijgen op afstand. De applicatie is mede mogelijk gemaakt door verzekeraar Zilveren Kruis Achmea en is gratis te gebruiken door iedereen.

De werking is vrij eenvoudig, je maakt een account aan en beschikt over een hoop tips voor een veilige en gezonde reis. Mocht je onverhoopt toch ziek worden kun je live chatten met de medische staf van het zilveren kruis. In de chat omschrijf je de klachten, kun je een foto sturen en de locatiegegevens verzenden. Vervolgens gaat een Nederlandse verpleegkundige en eventueel een medisch specialist jouw klacht beoordelen. Binnen één uur kun je een medisch advies verwachten en of je al dan niet naar een plaatselijke dokter en/of ziekenhuis moet.

De vakantiedokter is iedere werkdag van 07:00 tot 23:00 uur te bereiken en in het weekend van 09:00 tot 21:00 uur. Uiteraard is voor de chatfunctie een internetverbinding vereist. Dit kan natuurlijk te koste gaan van je mobiele internet omdat je gebruik maak van roaming. Wil je onmiddellijk advies van de vakantiedokter, dan kun je bellen via het telefoonnummer dat zich in de app bevind.

App de Vakantiedokter
App de VakantiedokterCategorie: Health & Fitness, Travel
Ontwikkelaar: Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen N.V.
iPad & iPhone  4+  24 MB DOWNLOAD GRATIS

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: