6 augustus 2014

advDe wereld van iPhone mockups (inclusief preview iPhone 6)

iphone6concept3Het gebeurt bij vrijwel bij elk vlaggenschip: een mockup. Ben je bekwaam met Photoshop en ben je in het bezit van een aantal unieke specificaties over een nieuw toestel, dan is het maken van een mockup relatief eenvoudig. Mockups zien we bij Samsung, LG, maar zoals we weten spant het aantal mockups van nieuwe iPhones altijd de kroon.

Bij de iPhone 6 werd ook al snel duidelijk dat er een groot aantal mockups werd gemaakt. Direct na de eerste geruchten (vaak al een jaar op voorhand) plaatsten vele enthousiaste fans verschillende mockups. Hoewel deze ontwerpen over het algemeen leuk zijn om te bekijken, zijn er altijd maar weinig die getrouw zijn aan het uiteindelijke product.

Dat is natuurlijk te begrijpen, want deze mockup bouwers starten soms met één klein detail of onderdeel dat uitgelekt is. Eén van de eerste geruchten over de iPhone 6 was natuurlijk de twee modellen met verschillende schermformaten. Al snel na het uitlekken van dit gerucht doken er mockups op waarin twee iPhone 6 modellen te zien waren. Eén met een 4,7 inch beeldscherm en de andere met een 5,5 inch beeldscherm.

Meestal blijken deze mockups achteraf totaal niet overeen te komen met hetgeen Apple zelf uitbracht, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Er zijn namelijk allerlei interessante mockups van de iPhone 6 verschenen die naderhand nog steeds erg leuk zijn om te bekijken. Er zijn extreme creaties ontwikkeld, maar ook mockups waarvan Apple liefhebbers graag een aantal details in het uiteindelijk ontwerp hadden gezien. Omdat het niet mogelijk is om alle gemaakte ontwerpen te behandelen, hebben wij de meest interessante gekozen en onder de loep genomen. Het resultaat hiervan vind je hieronder.

De iPhone 6 mockup van Ciccaresedesign
Uitgebracht op 06/02/2014

iphone-mockup1

Eén van de meeste excentrieke mockups kwam van het bovenstaande bedrijf. Op de afbeelding was volgens hen de nieuwe iPhone 6 te zien. Als snel valt op dat er een aantal details kloppen, maar dat het algehele design van deze iPhone niet overeenkomt met hetgeen wat uiteindelijk is gepresenteerd door Apple.

Te zien op de afbeelding is een iPhone 6 met een gebogen achterzijde en een scherm dat niet gelimiteerd wordt door een bezel. Tevens zien we aan de onderzijde van het toestel twee speakergrills terwijl er in het uiteindelijke ontwerp alleen aan één zijde een speakergrill is verwerkt. Misschien wel één van de meeste aparte keuzes tijdens het ontwerp van deze mockup was de plaatsing van de 3,5mm audiojack. Deze is namelijk niet aan de onderzijde verwerkt, maar waarschijnlijk aan de bovenzijde. Helaas kunnen wij de bovenzijde op deze mockup niet bekijken. Wat ons betreft is dit een heel uniek en verkoopwaardig ontwerp.

Het iPhone 6 Infinity ontwerp van Michael Shanks
Uitgebracht op 09/08/2013

iphone-mockup2

Er zijn meerdere mensen die een iPhone 6 Infinity ontwerp gemaakt hebben, maar deze mockup van Michael Shanks sprong er volgens ons het meeste uit. Als je de afbeelding voor de eerste keer bekijkt, dan lijkt het een telefoon uit het jaar 2025 maar toch zou het realiteit kunnen zijn. Er zijn al technieken op de markt waarmee dit soort smartphones ontwikkeld kunnen worden, maar is het handig? Wij zijn namelijk van mening dat nog steeds mensen het gevoel van fysieke knoppen erg fijn vinden. Het kan natuurlijk zijn dat we hierdoor de ontwikkeling van smartphones in de weg zitten, wie weet! Uiteindelijk zal er vast een partij zijn die een soortgelijke smartphone ontwikkelt en die daarmee misschien wel de gehele smartphone markt op de schop gooit.

En dan zijn er ook dit soort mockups
Uitgebracht op 18/06/2012

Terwijl er bij de eerste twee mockups te zien is dat er enigszins wordt vastgehouden aan het originele design van de iPhones, hebben de makers van deze mockup het gehele traditionele design overboord gegooid. Het design dat te zien in deze mockup is een beetje vergelijkbaar met een oude Palm smartphone. Extreem afgeronde hoeken en een achterzijde die gebogen is, zodat het toestel lekker in de hand ligt. Daarnaast is er nog wat vreemds aan de hand in deze mockup, er zijn namelijk op de achterzijde en voorzijde twee camera's te zien. Hiermee kun je dan 3D filmen in absurde hoge kwaliteit.

Uiteindelijk resultaat
Uitgebracht op 01/08/2014

Hoe de iPhone 6 er uiteindelijk komt uit te zien weet niemand, maar dichterbij de release duiken er steeds meer onderdelen op en lekken vaak gehele iPhones uit. In bovenstaande video kun je de meest recente uitgelekte iPhone 6 bewonderen die is samengesteld uit alle uitgelekte onderdelen. Het is dus een soort van mockup die aanleunt op de feiten die de afgelopen tijd naar boven zijn gekomen. In de video zie je duidelijk een dunnere iPhone 6 met een groter scherm zoals in de eerder genoemde mockups. Kun je niet genoeg krijgen van mockups? Bekijk dan zeker eens onze iFun pagina waarop regelmatig mockups en video's verschijnen van iPhones, iPads, Apple TV's en de nog niet uitgebrachte iWatch.

Bron: Mobielbereikbaar.nlReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!