24 juli 2014

MacBook Air 2011 crasht of kan niet worden opgestart

MAcbook AirVorige week heeft de MacBook Air uit 2011 een belangrijke EFI Firmware-update (v2.9) gekregen die een aantal problemen heeft verholpen met betrekking tot de sluimerstand en de ventilator. Deze begin vaak op volle toeren te draaien na het ontwaken uit sluimerstand. Helaas brengt in sommige gevallen deze update een nieuw en vervelend probleem met zich mee.

Zo klagen een hoop MacBook Air gebruikers nu dat hun Mac na de update regelmatig crasht of erger nog niet meer wil opstarten. Een probleem dat zelfs bij de Genius Bar in de verschillende Apple Stores voor grote vraagtekens zorgt. Ten eerste kunnen wij aanraden om de System Management Controller (SMC) opnieuw instellen. Hoe lees je in onderstaande stappen:

• Schakel je Mac uit
• Sluit de (originele) MagSafe-lichtnetadapter aan !
• Druk tegelijk de toetsen shift⇧ + ctrl^ + option⌥ + aan/uit-knop in
• Laat alle toetsen weer los en druk alleen op de aan/uit-knop om de MacBook Air opnieuw in te schakelen

Het is vrij normaal dat het LED-lampje van de MagSafe-lichtnetadapter kan wijzigen of wordt uitgeschakeld tijdens het uitvoeren van de SMC herstel procedure. Mocht dit niet helpen raden we je aan zo snel mogelijk een afspraak te maken met de Genius Bar in een Apple Store of een bezoek te brengen aan een Apple Premium Reseller.

Meer over Macbook kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!