7 maart 2011

MacDropAny: Mappen synchroniseren met Dropbox

Over de fantastische Dropbox applicatie hebben we al meerdere malen geschreven. Dropbox is een gratis online dienst waarmee je zeer eenvoudig bestanden kunt delen en bewaren op een persoonlijke virtuele drive. Door het enorme succes van Dropbox komen er steeds meer handige toepassingen beschikbaar.

Normaal gesproken is het alleen mogelijk om mappen die zich in de Dropbox map bevinden te synchroniseren. Met de DropboxAddon MacDropAny kun je heel eenvoudig mappen die zich buiten de Dropbox map bevinden synchroniseren met je online Dropbox. MacDropAny maakt hiervoor heel handig gebruik van zogenaamde 'symbolic links'.

De werking van MacDropAny is uiterst simpel. Start de applicatie en selecteer een map die zich buiten de Dropbox map bevindt. Selecteer hierna een locatie binnen je Dropbox map waar de symbolic link moet worden aangemaakt en geef deze een naam. Automatisch zal nu de map worden gesynchroniseerd met je online Dropbox.

Wanneer de vrije ruimte op je Dropbox het toelaat kun je eventueel meerdere mappen aanmaken met MacDropAny.

MacDropAny kun je downloaden op de Wiki pagina's van Dropbox:

http://wiki.dropbox.com/DropboxAddons/MacDropAnyReacties


 • T-Pay

  7 maart 2011 om 12:15

  Dropbox is geweldig. Werkt fantastisch mooi als je meerdere computers of devices hebt, al je documenten mooi synchroon houden. Alles altijd bij de hand op je iPad/iPhone/MacBook/iMac/Windows-bak.
  Wil je een account aanmaken dan kan je deze link gebruiken en dan krijg jij (en ik) gratis 250 MB extra: http://db.tt/3BecP0Q

 • Ottovelo

  7 maart 2011 om 16:50

  En als je liever mij een 250MB cadeau doet:
  http://db.tt/J9kFJGT

 • Dagaloni

  7 maart 2011 om 19:29

  Woow!! Geniaal! Dit zocht ik al heel lang! Gun mij ook een bonus van 250MB ;) http://db.tt/yL4ExPt

 • maclover

  7 maart 2011 om 23:09

  Zo doe ik het al een tijdje, gewoon ln -s ‘en =)

 • Nick

  8 maart 2011 om 7:57

  Bij mij krijg je 500MB:)

  http://db.tt/I8fKGvK

 • Harold

  9 maart 2011 om 8:53

  Zo heeft DropBox eens m’n Applications folder gesyncroniseerd omdat in de sync folder per ongeluk een alias naar Applications stond. DropBox liep helemaal vol en het kost veel moeite om de spullen er weer af te halen… dus wel oppassen.

  Verder vind ik DropBox een geweldige dienst.

 • MW

  11 maart 2011 om 12:27

  Die belofte van gratis 500MB extra voor je nieuwe account klopt niet, want het blijkt gewoon 250MB te zijn…. als je me wilt belonen voor rechtzetten van deze misleiding dan klik op de volgende link als je ook een nieuwe account wilt aanmaken en zelf ook 250MB extra ruimte wilt krijgen:

  http://db.tt/QYlgYxy

  Bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!