8 maart 2011

De nieuwe thuisdeling opties (iOS 4.3 & iTunes 10.2)

De combinatie iTunes 10.2 en iOS 4.3 geeft een extra boost aan de thuisdeling functionaliteit. Met thuisdeling is het mogelijk om je mediabestanden (audio en video) vanaf een Mac met iTunes naar de iPad, iPhone of iPod touch te streamen. Je kunt de mediabestanden bekijken/luisteren op je iOS device zonder dat deze bestanden gesynchroniseerd hoeven te worden.

Om gebruik te kunnen maken van de thuisdeling functionaliteit dien je deze in iTunes en op je iOS device te activeren.

iTunes 10.2

Ga naar Geavanceerd in het iTunes menu en selecteer de menu optie: 'Schakel thuisdeling in'. Vul je Apple ID en wachtwoord in, klik op de knop 'Schakel thuisdeling in' om de functie te activeren. Klik in het bevestigingscherm op de 'OK' knop om terug te keren naar iTunes.

Aan iTunes zijde is nu alles ingesteld, we gaan hierna onze iOS devices geschikt maken voor thuisdeling.

Thuisdeling instellen op de iPhone en iPod Touch

Ga naar Instellingen ▸ iPod ▸ Thuisdeling en vul je Apple ID en wachtwoord in. Open de iPod app en tap op de knop 'Meer', selecteer 'Gedeeld' om toegang te krijgen tot een gedeelde bibliotheek.

Thuisdeling instellen op de iPad

Ga naar Instellingen ▸ iPod ▸ Thuisdeling en vul je Apple ID en wachtwoord in. De video bestanden kun je bekijken met behulp van de Video's app, er verschijnt speciale sectie 'Gedeeld' rechtsboven in het scherm. In de iPod app kun je de gedeelde bibliotheek selecteren door op 'Bibliotheek' te tappen en de gewenste bibliotheek te selecteren.Reacties


 • Tim

  8 maart 2011 om 9:11

  Hele mooie optie, alleen tv series werkt bij mij helaas niet op de iPad video app.
  Films laden wel, podcasts ook, maar als ik tv series selecteer loopt de applicatie vast.

  Hopelijk wordt deze bug nog gefixt voor vrijdag

 • rene

  8 maart 2011 om 11:00

  Mooie functionaliteit wel. Heeft iemand al veel ervaring hier mee? Werkt het goed met meerdere streams tegelijk en lukt dit ook over 3G?

  Jammer dat je met thuisdeling van Mac naar Mac altijd moet synchroniseren. Hopelijk gaat dat nu ook veranderen.

 • dirkuijt

  8 maart 2011 om 11:24

  @rene dat hoop ik ook!
  ik wil 1 database op al mijn Macs kunnen syncen, inclusief playlists… helaas nog niet mogelijk, maar wie weet wat er nu komt…

 • Theo

  8 maart 2011 om 11:28

  Werkt streamen alleen vanaf een Mac via iTunes? Met andere woorden: is het ook mogelijk om te streamen vanaf een NAS die als iTunes server functioneert?

 • Pascal

  8 maart 2011 om 11:32

  Helaas is dit niet mogelijk met een iPhone 3G :(

 • jthk

  8 maart 2011 om 19:02

  Is dit niet hetzelfde als al met de Remote app kon?

 • Jurriaan

  8 maart 2011 om 20:31

  @jthk: nee, je kunt met 4.3 vanaf je mac streamen naar je iphone, de iphone als een speaker gebruiken. Dus met je remote bedien je itunes en dan hoor je het op je iphone. Briljant. Ik lig straks op bed te lezen en luister dan via de headset naar itunes. Voor mij heel handig want bij lange na niet al mijn muziek staar op mijn iphone.

 • Christophe

  9 maart 2011 om 10:09

  Ik vind de functie ‘thuisdeling’ op mijn iPhone 4 onder instellingen – ipod NIET terug. Ik kan enkel kiezen tussen: – Schud voor shuffle – Geluidscontrole – Equalizer – Volumebegrenzing en Songtekst en info. En dan heb je nog de rubriek Video en Tv-uitvoer. Wat moet ik nu doen???

 • Jurriaan

  9 maart 2011 om 10:43

  @ Christophe: die optie komt pas per 4.3, dus per 11 maart a.s.

 • Kim

  9 maart 2011 om 22:46

  Kheb de update 4.3 voor iPhone 4.
  Ik kan dus e-mail & pass ingeven, maar kan dan in de iPod app niets terugvinden voor shared? Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

 • Patrick

  9 maart 2011 om 23:21

  Kim: zag het eerst ook niet staan, heb toen thuisdeling in itunes uit en aan gezet en de iphone uit en aan gezet. Toen mijn iphone weer aan was en ik even wachtte, zag ik het wel.

 • Jurriaan

  10 maart 2011 om 6:38

  Heb hem gisteren op mijn

 • Hanneke

  10 maart 2011 om 14:18

  Je moet wel zorgen dat je ook de laatste versie van iTunes hebt, en de computer herstarten dan komt-ie tevoorschijn.

 • Nick

  11 maart 2011 om 22:48

  Ik heb zonet thuisdeling geactiveerd op mijn iPhone 4. Werkt perfect!
  Gewoon in de iPod app gaan naar ‘gedeeld’ en dan de bibliotheek selecteren van mijn iMac. Bye Bye remote app!

 • Peter

  12 maart 2011 om 19:45

  Ik heb gisteren iOS4.3 op onze iPod Touch (4th gen.) gezet en thuisdeling ingeschakeld. Alles werkt op 1 ding na. Wij luisteren graag naar RTL Lounge. Deze link heb ik inmiddels gevonden voor iTunes en werkt op de pc. Nu wil ik deze streamen naar onze iPod Touch. Gaat dit? Zo ja, hoe?

 • Christophe

  13 maart 2011 om 16:59

  @Patrick,
  Ik heb hetzelfde probleem als jij. Ik heb ook al de thuisdeling in iTunes uitgeschakeld en terug ingeschakeld. De iPhone 4 uit en terug aangezet maar de mogelijkheid ‘thuisdeling ‘ in de instelling – ipod vind ik niet terug. Wat moet ik nu doen?

 • teddomans

  2 april 2011 om 21:11

  hee
  ik snap niet precies hoe ik dat huisdeling op de ipod touch 4G moet activeren. Er staat dat je de instellingen app moet opstarten en op het ipod icoontje daar aan klikken. Maar dit icoontje bestaat bij mij niet.
  Weet iemand hoe ik het dan moet activeren?

  mvg en alvast bedankt!

 • Sander

  4 mei 2011 om 8:33

  @teddomans bij een ipod touch 4g heet dat muziek(eigenlijk bij alle ipod touch)
  Bij de iphone heet het ipod als je op muziek klikt zie iets van thuisdeling erbij staan

 • Carel

  21 juni 2011 om 22:09

  Hallo,
  Ik zou graag alle foto’s die op mijn mac staan op de ipad terug willen vinden. Met muziek is dat inmiddels gelukt met de optie “thuisdeling”. Bij foto’s lukt dat niet (en foto’s importeren in itunes lijkt me niet nodig en kan ook niet). Wie weet een oplossing?

  Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor de reactie!

 • Karel

  3 augustus 2011 om 16:51

  Helemaal met Carel eens, op diverse andere fora wordt hier ook om gevraagd. Muziek en film/video streamen via Apple TV 2 werkt perfect (optische uitgang gebruiken voor streamen van muziek naar hifi -die wel een optische ingang moet hebben-, want dan kan de tv uitblijven), nu de vele duizenden foto’s nog!
  Waarom zou Apple hier niet in willen voorzien?

 • Henry

  14 augustus 2011 om 19:00

  Vreemd dat het niet kan met foto’s, je kunt ze wel in itunes delen maar sharen via airplay of tonen op je ipad gaat niet. Hopelijk komt dat met ios 5.

 • Bert

  19 september 2011 om 12:51

  Alle reacties hierboven “kan niet” kan wel. Voor veel problemen moet je in i-tunes je apparaat (ipod, ipad, iphone) selecteren en dan kun je daar alle opties instellen. Hier kun je ook kiezen welke playlist gesynchroniseerd moeten worden. Ook je foto’s, films etc. Ook kun je bij instellen thuisdeling alles afspelen zonder the syncen. Er zijns zelfs een apps (airplayer) waarmee je kan streamen vanaf je thuisnetwerk. Voorwaarde voor afspelen films is natuurlijk dat de ipad/phone dit kan. Vergeet bij thuisdeling niet je bibliotheek te kiezen!!!!

 • Carel

  5 oktober 2011 om 18:48

  Hallo,

  Bedankt voor de reacties!
  Inmiddels heb ik natuurlijk alle foto’s gewoon op de Ipad2 gezet. Blijf het vreemd vinden… Ik wil er gewoon bij kunnen. Moet toch kunnen in 2011… Mochten jullie tips of apps weten…. ik hoor het graag!

  Groet: Carel.

 • Saskia

  20 maart 2012 om 20:34

  Ik heb een iphone, mijn man een ipad. Allebei aparte account. Kan ik die samenvoegen? Hoe kan ik zorgen dat gekochte apps op beide komen?

 • Carel

  28 maart 2012 om 22:00

  Hallo Saskia,

  Wat jij wilt kan alleen als je 1 account neemt. Alleen dan kan je apps delen via icloud. Werkt overigens perfect.

  Groet en succes!

 • Eduard

  15 oktober 2012 om 16:46

  Hallo,

  ik heb een iPhone 4 met iOs 6. Ik krijg echter de optie gedeeld in de muziek app niet gevonden. Wel heb ik via instellingen de optie aan kunnen vinken. Dit is tevens in itunes op mijn mac gebeurd.
  Hoe krijg ik de map gedeeld in de muziek app?

  gr.
  Eduard

 • Eduard

  15 oktober 2012 om 17:29

  probleem verholpen. Beide apparaten dienen zich binnen wifi te begeven.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!