23 november 2016

macOS SierramacOS Sierra: Automatisch een hoofdletters typen bij een nieuwe zin en meer

systeemvoorkeuren OS X icoon

macOS Sierra moet het vooral van de kleine wijzigingen en fucnties hebben. Buiten Siri, optimaliseren en een sterk verbeterde Foto's applicatie heeft macOS Sierra weinig groots te bieden.

Net zoals in iOS is het vanaf macOS Sierra mogelijk om automatisch een punt te typen met behulp van een dubbele spatie. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om woorden automatisch te voorzien van hoofdletters. Met deze functie kun je onjuist hoofdlettergebruik automatisch laten corrigeren in programma's die hiervoor ondersteuning bieden.

Automatisch een hoofdletters typen in macOS

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het voorkeurenpaneel 'Toetsenbord'
• Open het tabblad 'Tekst'
• Vink de optie 'Voorzie woorden automatisch van hoofdletters'

hoofdletter typen in macOS sierra

In programma's die ondersteuning bieden voor deze optie zal automatisch verkeerd hoofdlettergebruik automatisch worden gecorrigeerd. Daarnaast krijgt het eerste woord van een zin die je typt automatisch een hoofdletter. Dit is ook het geval voor eigennamen zoals Eindhoven of Tim.

Op dit moment werkt de functie niet geheel vlekkeloos, deze werk meer niet dan wel. Wellicht wordt dit opgelost in de eerst volgende update van macOS

Via deze instellingen kun je ook de sneltoets voor een punt activeren. Vink de optie 'Voeg punt toe via dubbele spatie' aan. Wanneer je dan tweemaal achterelkaar de spatie indrukt zal er een punt verschijnen op het scherm.

Lees ook: Eenvoudig vensters rangschikken dankzij Window snapping in macOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!