22 april 2012

Automatisch applicaties opstarten bij het inloggen

Nadat je bent ingelogd op je Mac zullen er automatisch applicaties worden opgestart. Naargelang je Mac OS X langer gebruikt zul je merken dat het inloggen steeds langer gaat duren omdat er steeds meer applicaties geladen worden. De meeste applicaties die automatisch geladen worden kun je terugvinden aan de rechterzijde van de OS X menubalk.

Vaak is het mogelijk om in de applicatie zelf aan te geven of deze automatisch dient te worden bij het inloggen. In de systeemvoorkeuren kun je een overzicht bekijken van de applicaties die automatisch worden opgestart. Ga hiervoor naar:

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Gebruikers en groepen

Selecteer je gebruikersnaam en klik op het tabblad ‘Inloggen', je krijgt nu te zien welke applicaties er allemaal automatisch worden opgestart. Met behulp van het vinkje voor de applicatie kun je aangeven of het starten van de applicatie op de achtergrond dient te gebeuren.

Wanneer je een applicatie wilt verwijderen dan selecteer je deze en gebruik je de ‘-‘ knop. Het is ook mogelijk om de volgorde van opstarten aan te passen, selecteer hiervoor een applicatie en sleep deze naar de onderzijde van de lijst.

Mocht er achter een applicatie een gele waarschuwing verschijnen dan betekent dit dat de applicatie verwijderd of verplaatst is. Je kunt dan de applicatie uit de lijst verwijderen en/of handmatig opnieuw toevoegen. Voor het toevoegen een applicatie kun je de ‘+'-knop gebruiken of simpelweg de applicatie in het venster slepen.Reacties


 • Maurits

  22 april 2012 om 11:54

  Weet iemand hoe je het automatisch opstarten van Plex kan uitschakelen? Deze staat niet in bovengenoemde lijst, en in de preferences van Plex zelf is ook niks te vinden.

 • Marianne

  22 april 2012 om 19:08

  Bedankt! Alweer iets geleerd!

 • P

  22 april 2012 om 19:09

  Volgens mij gaat het hier om applicaties :D (tel maar na :P)

 • willem

  23 april 2012 om 8:10

  je gaat naar het icoontje van Plex Media Manager boven in de balk en dan is het volgens mij de tweede (iets met auto login) en die moet je uitvinken. Dan is het geregeld:)

 • Richard

  16 november 2015 om 10:47

  Heb een raar fenomeen. Outlook2016 staat niet vermeld bij de log-in items maar start bij iedere log-in automatisch op. Kan nergens waarom dit gebeurt. Iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen: