23 mei 2017

Mac applicaties automatisch opstarten bij het inloggen

macbook 12-inch met sierra

Zodra je bent ingelogd op je Mac worden er allerlei applicaties automatisch opgestart. In de meeste gevallen zullen dit services zijn die op de achtergrond draaien, maar ook kun je zelf beslissen welke apps er geopend moeten worden. Automatisch applicaties opstarten op een Mac heb je namelijk geheel zelf in de hand.

Zo kun je bijvoorbeeld altijd de twitter applicatie opstarten, Mail of Evernote wanneer je inlogt. Vrijwel alle apps kun je de toegang geven tot automatisch opstarten nadat je bent ingelogd. Uiteraard kun je net ook apps de toegang ontzeggen zodat het opstarten vlotter verloopt.

Automatisch applicaties opstarten bij inloggen

• Navigeer naar  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open het voorkeurenpaneel 'Gebruikers en groepen'
• Klik op je account in de kolom
• Open het tabblad 'Inloggen'

Mac applicaties automatisch opstarten bij het inloggen

Er wordt vervolgens een lijst geopend met alle applicaties of diensten die worden opgestart tijdens het inloggen. Selecteer een applicatie en klik op de min-knop onderaan de lijst om deze te verwijderen. De app zal dan niet automatisch worden opgestart wanneer je inlogt. Apps toevoegen doe je met de plus-knop, navigeer in het bekomen venster naar de app en klik op 'Voeg toe'. De service 'iTunesHelper' kun je overigens verwijderen uit de lijst, deze zorgt ervoor dat wanneer je een iPhone, iPad of iPod aansluit op je Mac automatisch iTunes wordt geopend.

Wat betekent 'Verberg' bij inloggen

Wanneer je de lijst met apps opent die automatisch worden opgestart bij het inloggen vind je ook een optie 'verberg' terug. Wanneer je dit aanvinkt bij een app zal dit ervoor zorgen dat de applicatie wordt opgestart, maar de vensters worden verborgen. Zo is de app wel actief, maar ondervind je er geen hinder van na het inloggen.

Lees ook: Automatisch openen van bestanden na downloaden uitschakelenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!