3 april 2012

Hands on: Lettertypes installeren op je Mac

Zoek en Installeer lettertypes op je Mac
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆☆

In Mac OS X zijn honderden lettertypes geïnstalleerd. Wanneer je opzoek bent naar een unieke lettertype in plaats van dat o zo saaie en altijd terugkerende Arial, Verdana en Helvetica, dan kun jezelf opzoek gaan naar een uniek lettertype. Voordat je lettertypes gaat installeren zul je ze eerst moeten vinden. Er zijn verschillende websites die gratis lettertypes beschikbaar stellen maar ook websites waarvoor je een bedrag moet betalen. Goede voorbeelden zijn:

En zo zijn er nog veel meer, wanneer je op Google gaat zoeken naar 'lettertypes' of 'Fonts' dan kom je er genoeg tegen.

De volgende stap is het zoeken naar een geschikte lettertype. Op de bovenstaande websites staan ze vaak onderverdeeld in verschillende categorieën, wat het zoeken naar de juiste lettertype een stuk makkelijker maakt. Eenmaal de juiste lettertype gevonden? Dan is het nog een kwestie van installeren.
Klik op de download-knop van het gewenste lettertype op de website waar je hem hebt gevonden. In de meeste gevallen zul je een .ttf bestand ontvangen. Zo niet dan werkt de lettertype (vaak) niet op je mac. Klik op het .ttf bestand, je krijgt nu een preview van het lettertype te zien. Onderaan in het venster zie je de knop: 'Installeer lettertype'. Klik hier op en het lettertype wordt automatisch geïnstalleerd op je Mac.
Wanneer het lettertype succesvol is geïnstalleerd wordt de lettertype-catalogus geopend met daarin alle geïnstalleerde lettertypes. Wanneer je Mac een foutmelding aangeeft, betekent dit dat de Mac het lettertype niet ondersteunt. Zoek dan een ander of installeer de Mac versie ervan die op sommige websites word aangegeven.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!