19 mei 2017

icloud-tabbladen in safari knoppenbalk

ScreencastMac: iCloud-tabbladen benaderen vanuit de Safari knoppenbalk

Met behulp van iCloud-tabbladen is het mogelijk om actieve of op de achtergrond draaiende tabbladen te openen op al je overige apparaten. Zo kun je op een Mac de tabbladen die actief zijn op je iPhone raadplegen en andersom.

De tabbladen van andere apparaten kun je raadplegen door in iOS of op je Mac te klikken/tikken op de overlappende vierkanten. Onderaan vind je de iCloud-tabbladen terug, uiteraard moet op je apparaten iCloud actief zijn en moet 'Safari' zijn geactiveerd in de instellingen voor iCloud. In voorgaande versies van OS X was het mogelijk om de iCloud-tabbladen te benaderen via een speciale knop i.p.v. de vierkanten, deze knop is er nog steeds en moet nu handmatig geactiveerd worden.

iCloud-tabbladen raadplegen vanuit de Safari knoppenbalk

• Open de Safari applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Open de menuoptie 'Weergave'
• Klik op 'Pas knoppenbalk aan'

icloud-tabbladen in safari knoppenbalk activeren

Zoek in het bekomen venster naar 'iCloud-tabbladen', dit is te herkennen aan het wolkje, sleep de knop naar een lege ruimte in de knoppenbalk, Zo kun je deze bijvoorbeeld naast de adresbalk plaatsen. Klik op 'Gereed' om de wijzingen door te voeren. Wanneer je nu op dit icoon klik krijg je onmiddellijk alle openstaande tabbladen op andere apparaten te zien. Wanneer je de muisaanwijzer op een item in de lijst plaatst komt een kruisje tevoorschijn, door hier op te klikken sluit je het tabblad op het gekoppelde apparaat.

Lees ook: Veelbezochte pagina’s uitschakelen op een Mac in Safari


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!