2 april 2017

Vervelende adware verwijderen van je Mac

Advertenties op websites, velen vinden het vervelend, maar dit is echter wel de manier waarop websites hun inkomsten generen en zo het bestaan van de website kunnen garanderen. Echter zijn er ook een hoop ongevraagde pop-ups en advertenties die kunnen worden getoond die vage zoekresultaten en reclame tonen.

Ook kan de zoekbalk in bijvoorbeeld Safari of chrome worden omgetoverd tot een vreemde zoekmachine. Je zoekt dan niet via Google of Yahoo, maar via een vage website. Dit alles heeft niets te maken met de website in kwestie die je bezoekt, maar komt door een soort van SPAM die je via een (illegaal) gedownload bestand op je Mac hebt gekregen. Deze Adware is hardnekkig en moeilijk te verwijderen omdat deze de .plist-bestanden en overige instellingen zomaar kunnen wijzigen.

Gelukkig is er een applicatie 'Anti-Malware', die deze vervelende adware kan verwijderen zonder gedoe. Anti-Malware is tegenwoordig in handen van Malwarebytes en werd eerder 'AdwareMedic' genoemd. De app werd ontworpen door een Mac gebruiker die zich ergerde aan deze vorm van spam en het resultaat mag er zijn.

Bekijk ook: De beste virusscanners om je Mac te beschermen

Adware en malware verwijderen van je Mac

Download gratis de applicatie
• Sleep de app naar je map ‘Programma’s’
• Open de applicatie
• Klik vervolgens op de knop ‘Scan’
• Onmiddellijk gaat de app opzoek naar vervelende Adware en malware

adware en malware verwijderen met anti-malware

Zodra er iets is gevonden kun je dit in de lijst selecteren en verwijderen door op de knop ‘Remove selected’ te klikken. Je Mac is nu vrij van vervelende Adware die Safari, Chrome en andere browsers kunnen beïnvloeden. Anti-Malware van Malwarebytes is een gratis applicatie en volledig veilig in gebruik. Meer informatie over deze applicatie kun je hier terugvinden.

Lees ook: Dubbele bestanden opsporen en verwijderen met Gemini 2:


Reacties


 • Chris Laarman

  2 december 2016 om 21:49

  Mja… toch lijkt het me eigenlijk (groeiend inzicht) het kind met het badwater weggooien.

  Het kind is dan de reclame die jou wèl aanspreekt (bijvoorbeeld het aanbieden van flinke korting op iets waarvoor je al aan het sparen was, het badwater is dan de reclame die jou níet aanspreekt (bijvoorbeeld aanbiedingen van wat je zojuist al gekocht had, of aanbiedingen die niet passen bij jouw belangstelling).

  Ik heb mijn reclame-voorkeuren zo goed mogelijk ingevuld in mijn Google account, Google weet nog véél meer van mij. Toch zijn er van die stuifmeel-adverteerders (zelfbedachte beeldspraak) die liever negatieve aandacht hebben dan geen aandacht. Dat is dan mijn badwater.
  Toch blijf ik het nog zonder adblocker proberen.

  Evengoed bedankt voor de tip, Wesley. ;-)

 • Wesley Fabry

  2 december 2016 om 21:52

  @chris reclame is stiekem gewoon handig, maar dit is geen adblocker. Het verwijdert soort van virussen en malware. Adware is net reclame die je gegevens probeert te stelen. Die wil je niet hebben ;-)

 • Ronald

  2 april 2017 om 22:59

  Bij mij geeft hij aan: dat het programma niet kan worden geopend, omdat Microsoft Windows-programma’s niet worden ondersteund door macOs. Ik heb ’n macbook pro mid 2010 Hebben jullie nog tips hoe ik het kan downloaden?

 • Ronald

  2 april 2017 om 23:16

  Ik was iets te snel met mn reactie. Excuses😄 Ik heb t nu via de link gedaan. Nu doet ie ’t wel. Thanks!!👍

 • René

  10 april 2017 om 9:09

  Bij Safari>Voorkeuren>Beveiliging trof ik een foutmelding aan m.b.t. de “Safari Browsing Service. Na googlen bleek het te gaan om malware. Vervolgens heb ik met succes AntiMalware van Malwarebytes gebruikt!

Een reactie toevoegen: