8 september 2013

OS X: De lettertypecatalogus gebruiken

lettertype catalogusDe lettertypecatalogus bied je de mogelijkheid om alle geïnstalleerde lettertypen in OS X te bekijken en nieuwe te installeren. Wanneer je opzoek bent naar een leuk lettertype kun je eerst de catalogus raadplegen voor je een tekst gaat opmaken.

Dit om wille van het feit dat de catalogus de lettertypes goed weergeeft en je onmiddellijk de indruk hebt hoe deze er in werkelijkheid uit komen te zien. De lettertypecatalogus kun je terugvinden via Finder ▸ Programma's of via spotlight.

In de applicatie is het mogelijk een folder aan te maken en hier al je favoriete lettertypes in te bewaren. Een folder kun je aanmaken door op het plus-icon te klikken en vervolgens een naam op te geven. Sleep hierna één of meerdere lettertypes in deze folder.

lettertypecatalogus

Uiteraard is het ook mogelijk om een slim lettertype-folder aan te maken, hou hiervoor de option⌥-toets ingedrukt en klik vervolgens op het plus-icon. Hierna kun je allerlei condities invullen zoals stijlnaam, soort, ontwerpstijl, enzovoorts. Op deze manier kun je snel en eenvoudig alle vette lettertypes verzamelen.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • catherine

    25 juni 2014 om 19:40

    Ik heb een nieuw lettertype geïnstalleerd, maar hoe gebruik ik het dan in Word? (het komt niet voor in de lettertypelijst van Word)

    graag een antwoordje? met dank!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!