9 januari 2010

Magic Mouse verbindingsproblemen?

Deze afgelopen weken heb ik een groot aantal reacties via het contactformulier ontvangen over Apple's nieuwe Magic Mouse. Gebruikers blijken "problemen" te ondervinden met het opnieuw verbinden van de Magic Mouse.

De problemen doen zich voor als de Mac in sluimerstand is geweest of wanneer de Magic Mouse uit het bereik van de Mac is geweest. In deze gevallen is er geen sprake van een probleem, defect of bug maar van een gebruikersfout.

Om de batterijen te besparen wordt de Magic Mouse in een standby mode geplaatst via de bluetooth verbinding door de Mac waaraan hij is gekoppeld.

Er is maar één methode om je Magic Mouse weer te laten ontwaken en automatisch te verbinden met je Mac. Namelijk doormiddel van het klikken op de muis. Het maken van een multi gesture of het bewegen van de muis haalt je Magic Mouse niet uit de standby mode.Reacties


 • Eric

  9 januari 2010 om 11:19

  Oooo! wat stom van me! inderdaad dit klopt helemaal !!

  Bedankt voor de tip!

 • Ruben

  9 januari 2010 om 11:36

  Eindelijk, stom dat ik daar niet aan gedacht heb. Bedankt voor de tip;)

 • Phrsh

  9 januari 2010 om 13:07

  Ben blij dat ik dit lees :) Want ga binne een paar dage mijn Magic Mouse in de bus krijgen en dak dan ook ni voor zo’n probleem kom te staan :)

  En is idd wel stom maar handig op te losse.

  DANK U APPLETIPS! ^^

 • Liese birdie

  9 januari 2010 om 23:45

  Stomme fout van Apple.. iedereen weet dat je je muis ‘wakker’ wil maken door te bewegen en niet door te klikken: met klikken kan je iets activeren wat je niet wilt en daarom doe je dat niet. Slecht van Apple (ps. ik hem nog geen Apple-muis)

 • Brischinski

  10 januari 2010 om 16:13

  Dit zal ongetwijfeld juist zijn, echter er worden ook andere en veel vervelender verbindingsproblemen gemeld die niet met een simpele klik van de muis zijn op te lossen. Het betreft hiet met name de combinatie van een Magic Mouse met een Mac Pro, die te wijten zou kunnen zijn aan de ongelukkige plaatsing en de te zwakke Bluetooth-antenne in laatstgenoemde. Dat probleem heb ik zelf ook. Als je dan je Bluetooth-verbinding kwijt raakt heb je een andere (niet-Bluetooth) muis nodig om die verbinding te herstellen; een simpel klikje met de Magic Mouse kun je vergeten, dat werkt niet.
  De enige oplossing die ik tot nu toe heb kunnen vinden, en die ook werkt, is het gebruiken van een aparte Bluetoothadapter.

 • Harold Kuepers

  11 januari 2010 om 21:43

  Ik ondervind dit probleem ook wel eens. Soms lukt verbinding niet en moet ik Bluetooth eerst uitzetten en weer aan. Met een klik op mijn Magic Mouse lukt het meestal wel.

  Een ander probleem is mijn toetsenbord. Die verliest ook wel eens verbinding en dan moet ik ook bluetooth uit zetten voordat ik weer kan werken. Nog iemand dat probleem?

 • ironmanixs

  11 januari 2010 om 21:48

  @Harold: Check dit effe: Bluetooth apparaten markeren als favoriet

 • Brischinski

  12 januari 2010 om 23:08

  Bluetooth apparaten markeren als favoriet is een handige optie, zoals de link, die ironmanixs vermeldt, aangeeft.
  Alleen heeft dit jammer genoeg geen effect om het zomaar wegvallen van de verbinding van de Magic Mouse. Ik heb tenminste geen verschil kunnen waarnemen. Apple zelf heeft de oplossing blijkbaar ook (nog?) niet voorhanden, want er is niets over te vinden. En dat terwijl er in vele fora over wordt gediscussieerd. Dan zou je toch veronderstellen dat dit bij Apple niet onopgemerkt blijft.

 • Siebrand

  13 januari 2010 om 21:00

  ik heb het probleem nog steeds. kan gen verbinding maken. de muis is wel gekoppeld maar kan niet verbinden. De muis is een dag buiten het bereik van de mac geweest.
  iMac 27″ Heb alles geprobeerd niets helpt . Batterijen vervangen etc….

 • Vincent

  17 januari 2010 om 10:07

  @Liese birdie: Met de klik die je geeft om de Mac/Magic Mouse uit sluimerstand te halen, mag niet voor iets anders gebruikt worden, test dat maar eens uit.

  Selecteer in een Finder-venster maar eens een bestand in een lijstje, activeer bijv. een screensaver en druk dan 1 keer op 1 van de pijltjes toetsen. Je zult zien dat je selectie pas veranderd als je voor de tweede keer op een pijltje drukt.

  Bij mij is dit in ieder geval zo.

 • Rob

  5 april 2010 om 7:36

  Ik heb een MacBook en een MagicMouse. Als de MacBook in de sluimerstand is, krijg ik die MacBook niet uit die sluimerstand met alleen een simpele muisklik. De verbinding met de MagicMouse blijkt dan verbroken te zijn. Ik moet dan op het toetsenbord een willekeurige toets aanklikken waardoor ook de MagicMouse weer wordt aangesloten. (Op mijn iMac gaat het met een andere MagicMouse overigens wel goed …).

 • Rob

  5 april 2010 om 8:51

  Mogelijk ben ik er zelf uit, namelijk Systeemvoorkeuren -> Bluetooth -> Muis -> Geavanceerd -> vinkje aanzetten bij ‘Sta toe … uit sluimerstand …’.

 • Philip

  11 mei 2010 om 10:22

  Doesn’t work for me either.

 • maaike

  29 mei 2010 om 12:36

  HELP………
  Mijn muis doet het zelfs na tikken niet. wat moet ik doen!!!!

  Maaike

 • Bernhard

  20 augustus 2010 om 0:42

  Ik begin er flink van te balen. Mijn magic muis valt om de 20 seconden uit. Als ik klik komt er “verbinding verbroken” in beeld. Dan na 5 seconden “aangesloten” en dan doet ie het weer.

  Is niet mee te werken. Gelukkig heb ik mijn PC nog niet weggedaan. Mijn 27″ staat werkeloos toe te kijken op mijn bureau. Zou hem zo terug willen brengen. waardeloos ding

 • Bernhard

  20 augustus 2010 om 1:07

  Ja, je gelooft het niet (zie berichtje hierboven). Zelfde schrijver maar nu zonder muisprobleem. Weer eens even zoeken en wat bleek: batterijen waren het probleem. Na de vorige (Aldi, spotgoedkoop) had ik er nu nieuwe grundig batterijen ingestopt. Die er nu uitgehaald en weer Aldi’s (had ik nog liggen) er in: probleem opgelost.
  Yo!

 • Bakje

  21 september 2010 om 11:13

  Hoe kunnen een set batterijen nou het probleem zijn ??een batterij heeft immers niks toe te voegen aan een bluetooth verbinding, hij zet alleen het electronisch stukje ongedierte (muis) onder spanning. denk toch dat men het euveltje bij de bluetooth adapter moet gaan zoeken, ikzelf ben van plan er een aan te schaffen voor mijn maccie, oudje maar hij doet het,

  ben zelf in het bezit van een powermac G5 1800 mhz single cpu.
  ding heeft GEEN bluetooth,
  benieuwd of hij ook met een losse bluetooth dongle werkt op de G5
  overigens is hij wel geinstalleerd met leopard full updated dus 10.5.8 met nog andere updates zoals itunes 10 en zo

 • Bakje

  21 september 2010 om 11:16

  ow zie dat dit topic al meer dan anderhalf jaar oud is :S:S:S heb ik weer hahaha

  maar ja, lekker belangrijk dan maar he.
  overigens heb ik met een magic mouse mogen spelen in de winkel.
  er is namelijk afgelopen zaterdag 18 september 2010 een ivizi.nl store geopend in venlo.
  mijn woonplaats dus.
  natuuuuurlijk gespeeld met de nieuwe mac speeltjes zoals de mac pro en de imac 27 inch en de macbook PRO en op allemaal zaten de magic mouse aangesloten.

  leuk winkeltje, niet al te groot, maar groot genoeg en voldoende in de winkel.

 • Fokko

  8 december 2010 om 10:44

  Ik gebruik nu enkele maanden de magic mouse. Ik was in eerste instantie enthousiast maar ik ervaar steeds meer problemen met het volgen van de aanwijzer. Ik heb diverse muismatten geprobeerd, of zelfs direct op het witte bureaublad, maar bij beweging van de mouse volgt de magic mouse soms prima, maar vaak ook niet, of vertraagd of in schokken.
  Rara wat is hier aan de hand?

 • Realmusic

  22 december 2010 om 13:00

  Ik ervaar hetzelfde.. schokkerige bewegingen en diverse matten geprobeerd.
  De mac pro staat misschien 3 meter verder. Met daartussen een gipsen wandje.

  Wat kan dat zijn??

 • Margarita

  7 januari 2011 om 11:08

  Mijn magic Mouse verbreekt telkens weer de verbinding. Niets helpt om weer aan te sluiten, ook niet klikken op “verbind”, terwijl bluetooth wel zichtbaar is (dat verdwijnt ook wel eens uit mijn programma’s, dan helpt slechts opnieuw opstarten met pram reset van de hele computer).
  Batterijen zijn goed, groene lampje brandt na aanzetten. Eigenlijk mag je dus zelfs de computer niet laten sluimeren – actief blijven is de enige manier om de verbinding niet kwijt te raken. Een onmogelijke situatie dus.
  Zonde van het geld en bij sommige programma’s vreselijk onhandig, maar ik ben geneigd die hele magic Mouse in de prullenbak te gooien?

 • jordi

  26 januari 2011 om 11:10

  Ik heb dus het probleem dat de muis na het het opstarten wel herkent word, ik kan ook het pijltje over het scherm bewegen maar kan vervolgens niets aanklikken. Probleem is opgelost als ik mn mac-pro op de botte manier (dus 3 seconden de aan/uit knop ingedrukt houden) uitzet en weer opstart. Het lijkt ook steeds vaker te gebeuren, maar mischien verwacht ik ook wel teveel hoor van een computer van 3500 euro…

 • Guus Peeters

  13 juli 2011 om 12:38

  Ik probeer de magic muis aan te sluiten op mijn MacBook pro, maar ik krijg steeds het antwoord: de koppeling is mislukt, terwijl hij de magic muis wel vindt…. Weet iemand een oplossing ??

 • Jasper

  21 november 2011 om 19:57

  Vraag: Als ik mijn imac opstart hoe maak ik dan contact met mijn Magic mouse want ik kan niet mijn muispijl slepen naar de muisconfiguratie?

 • Sander

  8 januari 2012 om 18:44

  Ik heb sinds een paar dagen een iMac nu zet ik de Mac aan en nu kan ik niet meer naar boven en beneden scrollen,swipen, zoomen, eigenlijk het enigste wat ik kan is klikken kopieeren lukt ook niet met de rechter muis knop! Alles staat aan gevinkt..

 • Ina

  28 april 2015 om 19:37

  he,he, na een uur in de Apple store gezeten te hebben, Uw computer is meer dan een jaar oud, U kunt een nieuwe mouse kopen voor nog 60 euro, verder geen tips, even op de tips gekeken en dan de computer even uitgezet en weer aan en de muis is gereanimeerd. Waarom zeggen ze zoiets simpels niet in de Store???????

  Enfin, mijn muis doet het weer,halleluja, thanks Jordi.

 • Koen

  28 april 2015 om 19:50

  Dat is de kracht van appletips! Daarom waardeer ik ze enorm..

 • Wim

  22 februari 2017 om 10:02

  Wat een goede tip. Dank je wel. Kracht van de apple tips inderdaad.

Een reactie toevoegen: