10 maart 2009

OS X: Bluetooth apparaten markeren als favoriet

bluetooth2

Wanneer je gebruik maakt van Bluetooth devices zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon, mighty mouse en/of het Apple toetsenbord dan kan je deze apparaten aanmerken als een "favoriet" apparaat. Het voordeel hiervan is dat het Bluetooth apparaat automatisch wordt verbonden (re-paired) wanneer deze in het bereik van je Mac wordt gedetecteerd.

Dit automatisch re-pair proces kan handig zijn als je bijvoorbeeld de batterijen van het apparaat hebt gewisseld, het apparaat buiten bereik van je Mac is geweest of het apparaat is uitgeschakeld en opnieuw wordt aangezet.

Hoe je een Bluetooth apparaat kunt aanmerken als favoriet is door Apple goed verborgen in de Bluetooth voorkeuren van OS X Leopard.

1. Ga naar:  ▸ Systeemvoorkeuren.. ▸ Bluetooth

2. Selecteer het apparaat dat je als favoriet wilt aanmerken.

3. Klik op het radartje naast "+ -" links onderin het venster en selecteer "Toon meer info". Deze stap wordt niet aangegeven in het onderstaand voorbeeld.

4. Klik hierna nogmaals op het radartje!

5. Selecteer nu de optie "Voeg toe aan Favorieten"

6. In het informatie venster verschijnt nu een hartje achter "Favoriet"

bluetooth-favs

Het apparaat is nu aangemerkt als favoriet en zal automatisch worden verbonden wanneer deze binnen het Bluetooth bereik van je Mac wordt gedetecteerd. Soms kan het een tiental seconden duren voordat je apparaat wordt herkend, dit komt omdat je Mac op bepaalde intervallen controleerd op aanwezige Bluetooth apparaten.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Frank Goedschalk

  11 maart 2009 om 20:45

  Kijk weer zo een handige tip!!!!
  Ik blijf je volgen.

 • Klaas

  13 augustus 2009 om 0:39

  Ook dit was weer een handige tip, deze wist ik nog niet

 • danny

  14 september 2009 om 17:23

  heel erg bedankt voor deze tip ik werd en langszamerhand ook een beetje moe van wanneer je batterij op was of je zette je mighty mouse uit om schoon te maken je je computer gelijk opnieuw moest opstarten omdat je muis geen verbinding meer had

 • leo van halem

  11 oktober 2009 om 21:27

  ls
  foto’s van telefoon worden wel verzonden naar imac maar zijn niet terug te vinden…waar worden die naar toe gestuurd?
  lvh

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!