2 december 2010

Meerdere afbeeldingen bewerken in voorvertoning

Met OS X 10.6 Snow Leopard is het mogelijk meerdere met behulp van Finder meerdere afbeeldingen tegelijkertijd te openen in de standaard Voorvertoning (Preview) applicatie. Selecteer meerdere bestanden in OS X Finder en dubbelklik op één van de geselecteerde bestanden, automatisch worden nu alle afbeeldingen in Finder geopend.

In OS X versie 10.5 en eerder was dit alleen mogelijk door de afbeeldingen te selecteren en daarna met control+klik in het context menu de optie "Openen met ▸ Voorvertoning" te kiezen.

Wanneer je een afbeelding bent vergeten te selecteren dan kan je ook altijd nog handmatig foto's toevoegen door deze in de navigatie kolom van het programma te slepen.

Met de voorvertoning applicatie is het nu ook mogelijk om een aantal foto's in één keer te roteren of bijvoorbeeld de afmetingen te wijzigen.

Wanneer je de afmetingen van meedere foto's wilt wijzigen dan ga je als volgt te werk:

1. Selecteer alle afbeeldingen die je wilt wijzigen in de navigatie kolom (alt⌥ + cmd⌘ + 2) of met behulp van het contactvel (alt⌥ + cmd⌘ + 1). Je kan meerdere afbeeldingen selecteren door cmd⌘ ingedrukt te houden.

2. In de voorvertoning menubalk kies je de optie Extra's ▸ Pas grootte aan..

3. Vul nu de gewenste grootte in, en de afmetingen worden aangepast.

4. Nadat de afmetingen zijn aangepast kan je afbeelding opslaan met de menu optie: Archief ▸ Bewaar alles (alt⌥ + cmd⌘ + S).

Het roteren van meerdere afbeeldingen gaat op de zelfde manier. Je dient dan hiervoor de menu optie: Extra's ▸ Roteer links (cmd⌘ + L) of Roteer rechts (cmd⌘ + R) gebruiken. De rest van de procedure is het zelfde.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!