29 februari 2012

Messages beta verwijderen van je Mac

Veel Mac gebruikers hebben de afgelopen de beta versie van de Messages (Berichten) applicatie gedownload maar zijn tot de conclusie gekomen dat het label 'Beta' niet voor niets is toegekend aan de applicatie. Zoals gebruikelijk bij beta versies bevat ook de Messages applicatie een aantal irritante bugs die de applicatie in sommige gevallen zelfs onbruikbaar maakt.

De installatie van Messages vervangt de huidige iChat installatie op je Mac. Via het contact formulier hebben we meerdere vragen gekregen of het mogelijk is om Messages weer te verwijderen. Het verwijderen Messages is mogelijk en zelfs uiterst simpel.

Start de Messages applicatie en klik op 'Berichten' in de OS X menubalk, door gebruik te maken van de tweede optie in het menu 'Verwijder Berichten beta'.

Er verschijnt nu een venster waarin je dient te bevestigen dat je de Messages applicatie wilt vervangen door iChat.

Nadat iChat opnieuw is geïnstalleerd en Messages is verwijderd dien je je Mac te herstarten. Je kunt hierna weer 'gewoon' gebruik maken van iChat.Reacties


 • Robbie van Zomeren

  29 februari 2012 om 11:44

  En wat als ik de app niet eens meer kan opstarten?
  Bij mij loopt ie namelijk al vast als ik h’m open.
  Meteen krijg ik het strandballetje te zien en daarna het probleemrapport….

  Iemand?

 • J Posthuma

  29 februari 2012 om 13:36

  Dan kan je de applicatie gewoon slepen naar de prullenbak om ‘m zo te verwijderen, dan moet je echter iChat apart downloaden van internet.

 • Remco

  29 februari 2012 om 22:49

  Je kan hem niet verwijderen zonder deze optie zoals boven beschreven in artikel, geeft dan aan hoort bij Mac OS X :)

 • Simon G Maasdam

  1 maart 2012 om 0:34

  Misschien met een terminal opdracht ben er te weinig mee bekend om te zeggen hoe, iets van sudo geloof ik? of tijdelijk inloggen als Root?? En dan verwijderen. Zoek maar in de Terminal help hoe. Of in de Apple finder menubalk opdracht Help hoe als Root in te loggen. Het is het proberen waard.

 • Robbie van Zomeren

  1 maart 2012 om 12:56

  Zo verwijderen is misschien een optie inderdaad. Maar klopt het dat je iChat niet zomaar kan downloaden?
  Ik dacht namelijk dat dat een standaard OSX programma is en dus identiek is voor jouw Mac..?

 • Björn

  1 maart 2012 om 17:52

  Je Kunt iChat opnieuw installeren met een Snow Leopard CD je zult dan denken dat dat niet kan want je hebt Lion maar het werkt wel als je losse onderdelen van het Systeem wil installeren. Daarvoor is een apart pkg bestand op de CD. Vink dan iChat en en daarna Software-Update via Apple menu en je hebt de nieuwste versie van iChat ik heb verder geen Idee of je iChat via internet kun downloaden..

 • Ton

  2 maart 2012 om 22:28

  Mocht Berichten helemaal niet meer starten en alleen maar crashen bij het opstarten en dus niet te verwijderen is de truc, opnieuw installeren maar na het installeren niet de mac opnieuw opstarten, daarna berichten starten en kan je het verwijderen,,,,,,,

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!