29 februari 2012

Snel e-mails verplaatsen naar mappen

In Mac OS X 10.7 Lion is in de Mail applicatie een favorietenbalk toegevoegd waarmee je snel toegang kunt krijgen tot je postbussen. In de favorieten balk vind je standaard de volgende opties terug: Inkomend, Verstuurd, Notities, Gemarkeerd en Concepten.Eventueel kun je de volgorde van de mappen in de favorietenbalk aanpassen (klik en sleep) of je eigen mappen toevoegen door een map in de favorietenbak te slepen.

Deze mappen zijn ook direct met behulp van het toetsenbord te benaderen met behulp van de toetscombinaties: cmd⌘ + 1 (Inkomend), cmd⌘ + 2 (Verstuurd), cmd⌘ + 3 (Notities), cmd⌘ + 4 (Gemarkeerd), cmd⌘ + 5 (Concepten).

Door aan de bovenstaande toetscombinatie de ctrl-toets toe te voegen kun je een geselecteerde e-mail direct verplaatsten naar een bepaalde map in de favorietenbalk. Een erg handige optie als je op een dag veel e-mails moet verwerken.

Heb je bijvoorbeeld een map 'todo' aangemaakt en deze in de favorietenbalk op de derde plaats gezet dan kun je een geselecteerde e-mail naar de deze map verplaatsen met behulp van de toetscombinatie: cmd⌘ + ctrl + 3.

Het is niet mogelijk om e-mails te verplaatsen naar een slimme postbus.Reacties


 • Mike van Hoenselaar

  29 februari 2012 om 9:34

  Ik gebruik hier zelf Mail Act-On voor. Veel meer mogelijkheden en ben je niet afhankelijk van Favorietenbalk.

  Werkt ook echt heerlijk. Eigen shortcuts. Oneindig veel mappen. Archiveren gaat heerlijk hier. #zeroinbox

 • Louis vD

  29 februari 2012 om 9:42

  Ik ben nog steeds blij met MsgFilter.

 • Harold

  1 maart 2012 om 22:25

  Ik gebruik al een tijdje Mailhub naar alle tevredenheid. Geeft suggesties om berichten of threads naar een bepaalde folder te verplaatsen. Heeft het meestal bij het goede eind.

 • Dave

  30 november 2012 om 14:04

  Hoi maak ik snel van een e-mail een agenda afspraak ?

 • Judith

  1 oktober 2015 om 12:54

  Ik ben blij met slimme postbussen. Maar ik zoek nog naar een manier om VANUIT een bericht > het e-mailadres direct te koppelen AAN een reeds bestaande Slimme postbus > en DAN een regel te kunnen maken (( ipv emailadres eerst kopiëren > navigeren naar slimme postbus > wijzig > en dan pas de regel aan te kunnen maken.))
  Zou namelijk veel sneller werken. ZIe ik iets over het hoofd?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!