25 oktober 2011

10.7Native OS X applicaties toevoegen aan Launchpad

Bijna alle standaard applicaties die aanwezig zijn in de Mac OS X Lion programma's map kun je terugvinden op het Launchpad.

Een van de native applicaties die missen op het Launchpad zijn bijvoorbeeld Finder, Archiveringshulpprogramma en Diagnostische Wi-Fi-info. Mocht je het handig vinden om Finder of één van de andere applicaties beschikbaar te hebben op het Launchpad dan is dat mogelijk.

Ga naar het Finder menu: Ga ▸ Ga naar map… of gebruik de toets combinatie cmd⌘ + Shift⇧ + G. Typ in de zoekbalk die verschijnt het onderstaande path:

/System/Library/CoreServices/

In de map CoreServices kun je de Finder.app terugvinden. Sleep deze op het Launchpad symbool dat aanwezig is in het Dock. Automatisch wordt nu Finder toegevoegd aan het Launchpad. In de map kun je nog veel meer native OS X applicaties terugvinden, deze kunnen op de zelfde manier worden toegevoegd aan het Launchpad.Reacties


 • Erik

  25 oktober 2011 om 17:28

  Goede tip!

  Kun je ook programma’s of mappen verwijderen zonder ze uit de programma folder te verwijderen? Photoshop en MS Office maken bijvoorbeeld een map aan die ook in Launchpad te vinden zijn.

 • Eelke

  28 oktober 2011 om 0:19

  1896 nieuwe emails?

 • Constant Coolsma

  28 oktober 2011 om 20:04

  Bij mij ontbreken enkele niet-Apple programma’s in Launchpad, bijvoorbeeld Amnesia. Kan ik die ook op deze manier aan Launchpad toevoegen? Waarom staan niet alle programma’s uit de programmamap er automatisch in?

 • ada

  29 oktober 2011 om 19:29

  net een upgrade naar Lion uitgevoerd. In launchpad vind ik nu allerle applicaties dubbel, waarvan sommigen niet te openen.
  Bekend probleem en hoe los je dit op?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!