6 oktober 2016

advNederlanders maken het meest gebruik van wifi

wifi-logo

OpenSignal monitorde de snelheid, dekking en betrouwbaarheid van mobiele netwerken op smartphones van gebruikers (zowel Android als iPhone). Het onderzoek is gebaseerd op data verkregen via hun app in 95 landen. Data van meer dan 800.000 gebruikers, verzamelt tussen 1 mei en 23 juli 2016, werd voor dit onderzoek gebruikt. Een paar resultaten zetten wij graag op een rijtje.

Wereldwijd goede 3G dekking

Het onderzoek van OpenSignal toont aan dat 3G (of een betere verbinding) in de meeste landen beschikbaar is. Van de 95 landen die mee werden genomen in het onderzoek was bij 93 3G of een betere verbinding beschikbaar voor meer dan de helft van de tijd. De beste dekking heeft Zuid Korea met 98,54% van de tijd.

Terwijl Nederland ‘maar’ 92% dekking heeft. Ook qua snelheid kwam Zuid Korea het beste uit de bus met 41.34 Mbps. Afghanistan heeft met 2.2Mbps het langzaamste mobiel internet. De snelheid van het Nederlandse mobiele internet ligt op 22,68 Mps.

Airport Express Ports (2012)

Bij Smartrepair zien wij dat de meest voorkomende reden dat internet niet werkt een defecte wifi antenne is. Wil je ook niet zonder internet zitten, kom dan voor Samsung of iPhone reparatie in Nijmegen naar Smartrepair. Is deze vestiging niet in de buurt? Je vindt ons ook in Den Bosch, Almere, Tilburg en Utrecht.

Meest gebruikte type connectie: wifi

Misschien niet heel verrassend: wifi is de meest gebruikte connectie. Ook lijkt er een correlatie te zijn tussen de beschikbaarheid/snelheid van mobiel internet en het wifi-gebruik. Landen zoals Trinidad en Bosnia scoorden bijvoorbeeld laag op beschikbaarheid/snelheid van mobiel internet, terwijl wifi-gebruik op mobiel wel hoog lag.

In Nederland gebruiken wij van alle 95 landen het vaakst wifi. 70% van het online verkeer via de mobiel gebeurt via de wifi. De reden hiervoor zou niet zijn dat wij graag op onze databundel willen besparen. Nee, het zou zijn dat onze publieke wifi verbindingen zo goed zijn. Tja, feit blijft wel dat deze vaak gratis zijn…


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!