6 oktober 2016

macOS SierramacOS Sierra: Mannetje (silhouet) in Safari tekstvelden uitschakelen

Safari icoon

Automatisch formulieren invullen in Safari is niet nieuw. Dankzij deze slimme functie kun je automatisch je gegevens toevoegen wanneer deze worden gevraagd.

Denk hierbij aan je naam en e-mailadres bij het reageren op een artikel of bij het invullen van gegevens tijdens een online bestelling. Vanaf macOS Sierra en Safari 10 verschijnt er ook een mannetje (silhouet) in deze tekstvelden. Wanneer je op dit mannetje klikt krijg je een overzicht van al je persoonlijke contactkaarten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je werkadres of privéadres kiezen.

Mannetje (silhouet) in tekstvelden uitschakelen

Soms kan het mannetje behoorlijk in de weg zitten of misschien zit je niet te wachten op het automatisch invullen van je gegevens. Gelukkig kun je dit dan uitschakelen.

• Open 'Safari'
• Navigeer naar de menubalk en selecteer 'Safari'
• Klik op 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Formulieren'
• Vink de optie 'Op basis van de gegevens van mijn contacten' uit

macOS Sierra tekstvelden in safari uitschakelen

Je kunt eventueel ook het automatisch invullen van wachtwoorden, creditcards en andere formulieren op deze manier uitschakelen. Wanneer je nu een formulier moet invullen zal het mannetje niet verschijnen en moet je handmatig alle gegevens invullen. Het is dus helaas niet mogelijk om het mannetje zelf in zijn geheel uit te schakelen. Het is dus alles of niet.

Toch is het handig om te weten hoe je het silhouet kunt uitschakelen, omdat in sommige gevallen er niet mee valt te werken omdat het mannetje dan de gehele ruimte opeist in een bepaald veld. Vooral bij het invullen van cijfers, datums, etc. kan deze hinderlijk zijn.

Lees ook: Video’s beeld-in-beeld weergeven via Safari en iTunes

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!