5 oktober 2016

macOS SierramacOS Sierra: Standaard animaties en bewegingen verminderen

macbook 12-inch met sierra

Wanneer je op een Mac een applicatie opent, wisselt tussen bureaubladen of het berichtencentrum sluit gaat dit gepaard met een animatie. Zoals in iOS kun je vanaf macOS Sierra deze bewegingen verminderen.

Hierdoor zullen de verschillende zoom-effecten niet worden afgespeeld en oogt de interface rustiger. De optie is vooral bedoeld voor personen met een (visuele) beperking. Maar ook voor mensen zonder een beperking kan dit in sommige gevallen een handige optie zijn.

Animaties en bewegingen verminderen in macOS

• Navigeer naar  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open de optie 'Toegankelijkheid'
• Klik in de kolom op 'Beeldscherm'
• Vink de optie 'Verminder beweging' aan

standaard bewegingen en animaties verminderen in macOS

Vanaf dat moment worden de meeste animaties uitgeschakeld in macOS die voor enige hinder kunnen zorgen. Bovendien zal je Mac sneller aanvoelen omdat deze de animaties niet meer moet afspelen. Goed om te weten, het effect bij het minimaliseren van een venster wordt niet uitgeschakeld.

Lees ook: Snel een punt typen via een sneltoets in macOS


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Bert

  5 oktober 2016 om 18:20

  Nadeel van het inschakelen van deze optie onder IOS10 (dus niet macOS Sierra) , is dat je in iMessage niet alle effecten met animaties kunt versturen en ontvangen bij het versturen en ontvangen van een IOS10 bericht. Vuurwerk zie je bijvoorbeeld niet op je scherm.
  Deze optie stond bij mij altijd aan. Sinds IOS10 heb ik de optie juist weer uitgeschakeld, omdat iMessage dan (te) beperkt werkt.

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2016 om 18:21

  @bert gelukkig is vanaf iOS 10.1 het mogelijk om bewegingen te verminderen behalve de iMessage effecten. Even geduld dus nog 😋

 • Bert

  5 oktober 2016 om 18:30

  Yes! Goed om te horen :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!