22 februari 2011

Nestopia: Nintendo emulator voor de Mac

Wie kent niet de originele Nintendo game console waarop je klassiekers als Duck Hunt en Mario kon spelen. Voor de fans van de NES is er een emulator beschikbaar waarmee je deze retro games gratis kunt spelen op je Mac.

Nestopia vereist van je Mac een 600Mhz+ processor, maar dat is in de meeste gevallen geen probleem. De emulator werkt vloeiend en stabiel iets wat bij veel andere emulators vaak een probleem is.

De voorkeuren van de emulator geven je toegang tot verschillende instellingen. Je kan zelf de toetsen definiƫren die je wilt gebruiken bij het spelen van een game en de weergave en framerates aanpassen. Een erg leuke optie is de mogelijkheid om NTSC emulatie aan te zetten, hierdoor lijkt het alsof je naar een oude CRT beeldbuis zit te kijken.

Natuurlijk heb je niets aan de Nestopia emulator zonder games (ROM bestanden). Een groot aantal NES games zijn tegenwoordig rechten vrij te downloaden op het internet. Natuurlijk hebben we het hier over een grijs gebied, als je Google gebruikt om een bepaalde ROM te vinden heb je bijna altijd resultaat. Op de Duitse website http://n-roms.de/ worden een groot aantal legale ROM's ter download aangeboden.

De Nestopia emulator werkt op Mac OS X 10.5 en hoger en is te downloaden met behulp van de onderstaande link:

http://www.bannister.org/software/nestopia.htmReacties


 • Peter Leijenhorst

  22 februari 2011 om 8:35

  vet vet vet!

 • Jan

  22 februari 2011 om 11:12

  Pure nostalgie :)

 • Martin

  22 februari 2011 om 14:33

  Heerlijk, ik heb m’n eerste potjes er meteen al weer op zitten!

  Dank je!

 • sypie

  22 februari 2011 om 17:38

  Dit is niet goed voor mijn tijd…

 • Jurriaan

  23 februari 2011 om 20:40

  Mijn toetsenbord werkt niet in de emulator – iemand anders ook dat probleem? Is het te fixen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!