21 april 2015

Netflix HDCP weergavefout oplossen in Safari

Netflix is beschikbaar op veel apparaten, rechtstreeks op je Apple TV, maar ook iPad, iPhone en zelfs op de Mac. Echter wanneer een Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter of Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter hebt aangesloten om Netflix te kijken op een extern aangesloten scherm dan kan er een weergavefout optreden. Het scherm moet namelijk compatibel zijn met HDCP.

Je krijgt dan in Safari de melding: Er blijkt een weergavefout te zijn opgetreden. Zorg dat je scherm compatibel is met HDCP en niet wordt weergegeven met behulp van Airplay.

netflix weergavefout

Het is een probleem dat momenteel alleen voorkomt in Safari, dit omdat Netflix de HTML5-video-plugin van Apple gebruikt in Safari en niet Silverlight. Je kunt overschakelen naar een andere browser, maar je kan dit ook op een eenvoudigere manier oplossen.

Schakel eerst het Ontwikkel-menu in via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ en vink de optie Toon Ontwikkel-menu in menubalk aan.

ontwikkel-menu-osx

Je kunt nu via Ontwikkel in de menublak de Gebruikersagent veranderen, doe dit bijvoorbeeld naar Google Chrome — Mac Dit zal niets aan Safari zelf veranderen, enkel zal het actieve venster of tabblad doorgeven aan de website dat zij een andere browser is. Hierdoor zal in dit geval Netflix een andere video speler kiezen zodat je toch van films en series kunt genieten terwijl er een externe scherm is aangesloten.

Meer over Netflix kun je hier terugvinden.Reacties


  • Cody

    20 augustus 2016 om 22:30

    En wat als dit ook niet werkt?

  • Quinten

    23 augustus 2016 om 17:48

    Heb je al gezocht op de foutcode die werd gegenereerd? Ook, andere browsers zoals Google Chrome hebben van HDCP-error hier geen last van.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!