21 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Gezichten automatisch herkennen en beheren (archief)

Foto's voor OS X logo

In de Foto’s voor OS X applicatie kun je eenvoudig gezichten toevoegen aan je foto’s. Dit is leuk, want op deze manier kun je snel al je foto’s bekijken van jezelf, maar ook van anderen. Eerder gaven we al aan hoe je handmatig een gezicht kunt toevoegen aan een foto.

Foto’s voor OS X ondersteunt ook een mogelijkheid om dit automatisch te genereren. Wanneer er foto’s worden toegevoegd zal OS X automatisch kijken of er een gezicht aanwezig is op de foto. Wanneer deze het gezicht erkend dan wordt automatisch weergegeven wie er op de foto staat, zo niet dan moet je handmatig de naam toevoegen.

gezichten-foto

Dit kun je doen via Foto’s ▸ Albums ▸ Gezichten. Onderaan vind je 'Gezichtensuggesties' toe, is het gezicht nog niet herkend dan kun je dubbelklikken op het gezicht om de naam van de persoon toe te voegen.

Staat deze persoon al in de Foto’s applicatie dan kun je de gezichtensuggestie slepen naar de persoon. Automatisch wordt het gezicht gekoppeld aan de persoon.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.

Bovenstaande tip is geschikt voor Mac met OS X Yosemite of El Capitan. Heb je macOS Sierra of nieuwer? Bekijk dan deze macOS tips.Reacties


 • menno

  21 april 2015 om 9:25

  Het zou handig zijn als je meerdere gezichten kunt selecteren om deze vervolgens naar het juiste gezicht te kunnen slepen.

 • Joost Janssen

  21 april 2015 om 11:00

  Als je per ongeluk een verkeerde naam hebt gekozen dan blijft deze te voorschijn komen in het lijstje met namen waar je uit kunt kiezen. Hoe kan je zo’n verkeerde naam (waar geen foto’s aan hangen) verwijderen?

 • Hans de Groot

  21 april 2015 om 17:59

  @ Joost Janssen, Een verkeerde naam correct schrijven gaat als volgt: Open iPhoto. Klik in het linkerblok rechtsboven onder hoofdstuk Bibliotheek op Gezichten. Klik met je muis op de foto. Deze krijgt een blauwe rand. Klik een tweede keer en je krijgt de mogelijkheid om de naam aan te passen.

  Wel een naam, maar zonder foto’s (volg de eerste stappen zoals hierboven). Echter de tweede klik hoeft niet. Ga nu in de bewerkingsbalk bovenin naar Foto’s en klik in het pulldownmenu op Verplaats naar prullenmand. Ga daarna in het linkerblok naar het hoofdstuk Recent en kies prullenmand. Klik met je rechtermuisknop en leeg je prullenmand.

  Succes.

 • Theo

  28 april 2015 om 17:43

  Sorry – ik heb ook het probleem, dat ik een éénmaal gekozen (verkeerde) naam niet meer kan wijzigen en het bovenstaande verhaal van Hans de Groot snap ik helemaal niks van….!

 • Karlien

  6 juni 2015 om 19:19

  Ik moet toch wel heel hard wennen aan Foto’s. Hoe kan ik de volgorde van mijn gezichten weer alfabetisch laten staan? Ik begrijp de huidige ordening niet.
  Foto’s loopt trouwens heel vaak vast. Hebben jullie ook die indruk?

 • DAnny

  9 juli 2015 om 17:58

  en hoe verwijder je massaal alle suggesties?
  Je kunt toch niet de hele wereld bijhouden als gezicht?

 • Feiko Riemersma

  22 augustus 2015 om 17:44

  Is er inderdaad al een oplossing om de gezichten op alfabetische volgorde te zetten ik heb 544 gezichten Wel moeilijk zoeken nu ze door elkaar heen staan

 • René

  23 november 2015 om 20:11

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de gezichtsherkenning kan uitschakelen? Ik vind het juist vervelend dat elke keer die gezichtsherkenning aangaat bij het kijken naar foto’s

 • Sjaak Pattenier

  5 december 2015 om 17:46

  Op mijn iPad air en iPhone 6s zie ik niet meer de rubriek ‘gezichten’.
  Wel al mijn albums etc.
  Dat vind ik jammer. Was voorheen wel het geval.

 • Wesley Fabry

  5 december 2015 om 19:42

  Sinds Foto’s voor OS X is het niet meer mogelijk gezichten te bekijken in iOS, komt vast volgend jaar in orde..

 • Peter

  15 februari 2017 om 20:20

  Op mijn Imac zie ik ook alleen de rubriek gezichten. Ik kan er niets aan toevoegen. De interface zoals in de tip staat afgebeeld kan ik ook niet vinden. Help?

 • Wesley Fabry

  16 februari 2017 om 8:14

  @Peter, heb je macOS Sierra of ouder als software, bovenstaande tip is voor OS X Yosemite of El capitan, macOS Sierra info vind je hier: https://www.appletips.nl/personen-fotos-macos-sierra/

Een reactie toevoegen: