21 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Gezichten automatisch herkennen en beheren (archief)

Foto's voor OS X logo

In de Foto’s voor OS X applicatie kun je eenvoudig gezichten toevoegen aan je foto’s. Dit is leuk, want op deze manier kun je snel al je foto’s bekijken van jezelf, maar ook van anderen. Eerder gaven we al aan hoe je handmatig een gezicht kunt toevoegen aan een foto.

Foto’s voor OS X ondersteunt ook een mogelijkheid om dit automatisch te genereren. Wanneer er foto’s worden toegevoegd zal OS X automatisch kijken of er een gezicht aanwezig is op de foto. Wanneer deze het gezicht erkend dan wordt automatisch weergegeven wie er op de foto staat, zo niet dan moet je handmatig de naam toevoegen.

gezichten-foto

Dit kun je doen via Foto’s ▸ Albums ▸ Gezichten. Onderaan vind je 'Gezichtensuggesties' toe, is het gezicht nog niet herkend dan kun je dubbelklikken op het gezicht om de naam van de persoon toe te voegen.

Staat deze persoon al in de Foto’s applicatie dan kun je de gezichtensuggestie slepen naar de persoon. Automatisch wordt het gezicht gekoppeld aan de persoon.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.

Bovenstaande tip is geschikt voor Mac met OS X Yosemite of El Capitan. Heb je macOS Sierra of nieuwer? Bekijk dan deze macOS tips.Reacties


 • menno

  21 april 2015 om 9:25

  Het zou handig zijn als je meerdere gezichten kunt selecteren om deze vervolgens naar het juiste gezicht te kunnen slepen.

 • Joost Janssen

  21 april 2015 om 11:00

  Als je per ongeluk een verkeerde naam hebt gekozen dan blijft deze te voorschijn komen in het lijstje met namen waar je uit kunt kiezen. Hoe kan je zo’n verkeerde naam (waar geen foto’s aan hangen) verwijderen?

 • Hans de Groot

  21 april 2015 om 17:59

  @ Joost Janssen, Een verkeerde naam correct schrijven gaat als volgt: Open iPhoto. Klik in het linkerblok rechtsboven onder hoofdstuk Bibliotheek op Gezichten. Klik met je muis op de foto. Deze krijgt een blauwe rand. Klik een tweede keer en je krijgt de mogelijkheid om de naam aan te passen.

  Wel een naam, maar zonder foto’s (volg de eerste stappen zoals hierboven). Echter de tweede klik hoeft niet. Ga nu in de bewerkingsbalk bovenin naar Foto’s en klik in het pulldownmenu op Verplaats naar prullenmand. Ga daarna in het linkerblok naar het hoofdstuk Recent en kies prullenmand. Klik met je rechtermuisknop en leeg je prullenmand.

  Succes.

 • Theo

  28 april 2015 om 17:43

  Sorry – ik heb ook het probleem, dat ik een éénmaal gekozen (verkeerde) naam niet meer kan wijzigen en het bovenstaande verhaal van Hans de Groot snap ik helemaal niks van….!

 • Karlien

  6 juni 2015 om 19:19

  Ik moet toch wel heel hard wennen aan Foto’s. Hoe kan ik de volgorde van mijn gezichten weer alfabetisch laten staan? Ik begrijp de huidige ordening niet.
  Foto’s loopt trouwens heel vaak vast. Hebben jullie ook die indruk?

 • DAnny

  9 juli 2015 om 17:58

  en hoe verwijder je massaal alle suggesties?
  Je kunt toch niet de hele wereld bijhouden als gezicht?

 • Feiko Riemersma

  22 augustus 2015 om 17:44

  Is er inderdaad al een oplossing om de gezichten op alfabetische volgorde te zetten ik heb 544 gezichten Wel moeilijk zoeken nu ze door elkaar heen staan

 • René

  23 november 2015 om 20:11

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de gezichtsherkenning kan uitschakelen? Ik vind het juist vervelend dat elke keer die gezichtsherkenning aangaat bij het kijken naar foto’s

 • Sjaak Pattenier

  5 december 2015 om 17:46

  Op mijn iPad air en iPhone 6s zie ik niet meer de rubriek ‘gezichten’.
  Wel al mijn albums etc.
  Dat vind ik jammer. Was voorheen wel het geval.

 • Wesley Fabry

  5 december 2015 om 19:42

  Sinds Foto’s voor OS X is het niet meer mogelijk gezichten te bekijken in iOS, komt vast volgend jaar in orde..

 • Peter

  15 februari 2017 om 20:20

  Op mijn Imac zie ik ook alleen de rubriek gezichten. Ik kan er niets aan toevoegen. De interface zoals in de tip staat afgebeeld kan ik ook niet vinden. Help?

 • Wesley Fabry

  16 februari 2017 om 8:14

  @Peter, heb je macOS Sierra of ouder als software, bovenstaande tip is voor OS X Yosemite of El capitan, macOS Sierra info vind je hier: https://www.appletips.nl/personen-fotos-macos-sierra/

 • Hans

  26 juli 2017 om 7:58

  Mijn bibliotheek opent nog wel maar blijft dag en nacht down- of uploaden. Ik heb daarom een nieuwe fotobibliotheek gemaakt. De foto’s gesynchroniseerd vanuit iCloud. Helaas is “Personen” niet meegekomen, het is een hels werk bij 13.000 foto’s de namen per stuk in te geven.
  Weet iemand een manier om de Personen over te nemen uit de oude bibliotheek?

 • Wesley Fabry

  26 juli 2017 om 11:05

  @Hans personen en gezichten worden niet gesynchroniseerd en zal je inderdaad opnieuw moeten instellen. Vanaf macOS High Sierra en iOS 11 worden gezichten en personen gesynchroniseerd met iCloud en is dit probleem dus verleden tijd.

 • Hans

  26 juli 2017 om 17:58

  Wesley bedankt voor je antwoord.
  Ik heb High Sierra 10.12.5, dus nu wachten op vers. 11.
  Maar het is helemaal om zeep denk ik, in alle versies van mij fotobibliotheek blijft constant staan “uploaden”, maar het aantal onderdelen blijft op 12.798 staan. Ik heb inmiddels al 4 bibliotheken, allemaal hetzelfde op de “Personen” na
  Ik heb er al zoveel tijd in zitten dat het me mijn keel gaat uithangen. Zou het kunnen dat er misschien in “Foto’s App” een fout is geslopen?
  Misschien heb jij een oplossing?????

 • Wesley Fabry

  27 juli 2017 om 10:08

  @hans het kan door de high sierra beta komen, het blijft een testversie die geïnstalleerd is. Bij het uploaden heb je vaak geduld nodig, vier bibliotheken is alleszins niet handig. Alleen de hoofdbibliotheek kan iCloud gebruiken.

 • Hans

  27 juli 2017 om 14:22

  Dag Wesley,
  Ik zag nu dat je met versie 11 iOs bedoelde. Ik denk dat mijn OS versie de laatste is (10.12.5).
  Ik heb nog maar eens een nieuwe bibliotheek aangemaakt, wat perfect verloopt, alle foto’s staan er in, dus zonder “portretten”. De sync met iCloud loopt perfect.
  Na het aanmaken van de bibliotheek werden. alle foto’s tamelijk snel “toegevoegd”, daarna staat er 13.000 foto’s downloaden, dat loopt voor geen meter (zeg maar mm).
  Ik vind in Google nergens dat probleem, kan jij me helpen?
  Groeten,
  Hans

 • Wesley Fabry

  27 juli 2017 om 14:25

  @Hans weet helaas ook niet wat er met je iCloud-fotobibliotheek mis is, beste kun je Apple zelf eens contacteren. Misschien kunnen ze zien waar het hapert bij je. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Hans

  27 juli 2017 om 18:00

  Wesley,
  In ieder geval bedankt voor de interesse.
  Heb begin Juli drie uur contact gehad met de helpline van Apple.
  Weten het ook niet, zal es vragen of ze al iets gevonden hebben.
  Groeten,
  Hans

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!