1 april 2010

OS X 10.6.3: De DNS-zoekvolgorde wijzigen

In Mac OS X v10.6.2 en hoger is de zoekvolgorde van DNS-server dynamisch, hierdoor worden servers die niet reageren naar het einde van de zoekvolgorde verplaatst. Dit levert in de meeste gevallen betere prestaties maar het kan ook leiden tot onverwachte resultaten wanneer een bepaalde zoekvolgorde vereist is.

In Mac OS X v10.6 wordt standaard bij het zoeken naar DNS servers de server tijdelijk (ongeveer 30 seconden) uitgeschakeld in de zoekvolgorde als de server geen resultaat geeft (SERV_FAIL antwoorden bij een verzoek) en andere servers zijn beschikbaar voor het verzoek.

Als er meer dan één server is voor het verzoek en ze antwoordden allemaal SERV_FAIL, wordt het verzoek geplaatst bij de servers in de volgorde van uitschakeling (dit wil zeggen dat de server die het langst was uitgeschakeld, het eerst wordt gebruikt).

Het is in Mac OS X v10.6.3 mogelijk om de dynamische zoekvolgorde uit te schakelen. Hiervoor dien je een wijziging in de mDNSResponder-plist te maken.

Als je de onderstaande wijziging aanbrengt, dan worden de DNS-servers gesorteerd in de specifieke zoekvolgorde voor alle DNS verzoeken, zelfs wanneer een van DNS servers in de lijst niet reageert. Hierdoor kan het voorkomen dat je internet verbinding zeer traag wordt.

Maak allereerst een backup van het bestand mDNSResponder.plist dat je terug kan vinden in de map: /Systeem/Bibliotheek/LaunchDaemons/

Open het bestand com.apple.mDNSResponder.plist in een property list editor en zoek naar de onderstaande sectie:

<keyEnableTransactions</key>
<true/>
</dict>

Tussen de laatste <true/> en </dict> voeg je de code toe:

<key>StrictUnicastOrdering</key>
<true/>

Sla de wijzigingen op.

Open een Terminal sessie en herstart mDNSResponder met de commando's:

sudo launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist
sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist







Reacties


Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!