12 april 2014

OS X: Alleen vensters van de actieve applicaties tonen

dock icon retinaSoms wil je graag een beetje orde scheppen in de chaos van applicaties. Wanneer je vaak gebruik maakt van verschillende applicaties dan heb je naar verloop van tijd verschillende vensters open staan in OS X. Dat is op zich geen ramp, maar het kan erg storend werken.

Je kan er dan voor kiezen vensters te minimaliseren of af te sluiten, maar dankzij een handig terminal commando kun je ook alleen de vensters van één app tegelijkertijd tonen. Dit wil zeggen dat OS X alleen maar één app zal tonen en alle andere vensters zal verbergen in de achtergrond. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer onderstaand commando in

defaults write com.apple.dock single-app -bool true;killall Dock

toon1app

Wanneer je nu klikt in het Dock op alle openstaande applicaties dan zal je merken dat telkens alleen de vensters van de geselecteerde applicatie worden getoond. Alle andere openstaande vensters worden automatisch verborgen, deze blijven uiteraard wel actief op de achtergrond en kun je weergeven door op het app icon te klikken in het Dock. Met behulp van onderstaand terminal commando kun je weer de standaard modus activeren.

defaults write com.apple.dock single-app -bool no;killall Dock

Meer over Dock kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bart

    12 april 2014 om 11:05

    Kan toch veel simpeler: gewoon Alt ingedrukt houden als je het dock-icoon van een applicatie aanklikt, en alleen de vensters van die app zullen zichtbaar zijn…

  • Peter

    12 april 2014 om 11:13

    @bart het gaat niet om alle vensters van een applicatie te tonen, deze tip zorgt ervoor dat automatisch alleen de vensters van een bepaalde applicatie worden geopend wanneer je deze selecteert. Hierdoor hoef je dit niet één voor één te doen en gebeurt het dus altijd. Andere vensters worden niet geminimaliseert of afgesloten, maar verborgen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!