13 april 2014

iPhoto: Automatisch openen uitschakelen

iphotonew-retina-iconWanneer je gebruik maakt van iPhoto dan is het je vast en zeker al eens overkomen dat iPhoto automatisch wordt geopend bij het aansluiten van een iPhone, iPad, iPod Touch of een digitale camera.

Dit heeft Apple uiteraard standaard ingebouwd om snel en eenvoudig je foto’s van je toestel over te zetten naar je Mac. Toch is niet iedereen blij met deze functie en daarom is het ook mogelijk deze optie geheel uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open iPhoto
• Navigeer naar de menubalk en open het menu ‘iPhoto'
• Selecteer hier ‘Voorkeuren’
• Open het tabblad ‘Algemeen’

iphotoopenencamera

Open het drop-down menu bij de optie ‘Open bij aansluiting camera’. Kies hier voor ‘Geen programma’ om het openen van iPhoto bij het aansluiten van een camera te stoppen. Wanneer toch deze optie leuk vind en je liever Aperture of Fotolader wilt openen bij het aansluiten van een camera kun je deze gelijknamige opties selecteren in het drop-down menu.

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.Reacties


 • jaco

  29 mei 2014 om 9:14

  Ik probeer iphoto uit te zetten en volg jullie instructies. ik kan de menubalk in iphoto niet vinden. en zekere geen men iphoto.

  help

  ik wil graag photo’s via lightroom importeren. heb die imac nu een week.

 • Jeffrey

  13 juli 2015 om 9:38

  Ik hoop stiekem dat mijn mededeling al in een ander forum, of artikel wordt omschreven, maar de informatie in die hier omschreven is klopt niet (meer). Ik heb het uitgeschakeld, maar nog steeds opent mijn MacBook iPhoto als ik mijn iPhone aansluit. Heeft iemand enig idee hoe ik dit wel uit kan zetten (en dan niet volgens bovenstaande manier).
  Alvast bedankt,
  Jeffrey

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!