27 januari 2015

OS X: Automatisch de achtergrond van het bureaublad wijzigen

systeemvoorkeuren OS X icoon

In OS X is het uiteraard mogelijk om de achtergrond van je bureaublad een persoonlijke touch te geven. Mocht je niet kunnen kiezen tussen al je mooie foto’s of afbeeldingen dan kun je ervoor kiezen om de achtergrond van je bureaublad automatisch te wijzigen.

De interval tussen het wijzigen van de achtergronden kun je min of meer zelf bepalen. Zodat je altijd voor een verrassing komt te staan, hoe je dit doet lees je in onderstaande stappen.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer de optie 'Bureaublad en Schermbeveiliging’
• Klik op het tabblad ‘Bureaublad’

wijzig-achtergrond

Activeer vervolgens de optie ‘Wijzig afbeelding’. Vervolgens kun je een gewenste interval kiezen, denk hierbij aan elke 5 seconden, om het half uur, elk uur, enzovoorts. Ook kun je ervoor kiezen om gewoon iedere dag een andere achtergrond weer te geven of alleen bij het inloggen. Om te bepalen welke afbeeldingen er getoond dienen te worden kun je in de navigatiebalk een afbeeldingen album selecteren of toevoegen via de plus-knop.

Op zoek naar een leuke nieuwe wallpaper? Check dan eens onze iCandy pagina, met wekelijks nieuwe wallpapers voor Mac, iPhone en iPad!.

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


 • David Jonckheere

  8 juni 2015 om 13:35

  Als je reeds 12 bureaubladen crieerde en alle achtergronden in 1 keer wilt wijzigen lukt dat niet. Of hoe doe je dit in yosemite?
  grtz

 • whaha

  29 september 2017 om 23:22

  Ja, dat wil ik ook graag weten. Ik heb 9 desktops en ze alle negen veranderen is echt een crim.

 • Wesley Fabry

  30 september 2017 om 8:53

  Het zal niet lukken, het zal toch handmatig moeten. Apple heeft er net een verschil in gemaakt zodat iedere bureaublad makkelijk te herkennen is.

Een reactie toevoegen: