27 januari 2015

Controleer de netwerkverbinding en batterij van je iPhone via OS X

Continuïteit iOS continuity, handoff

Dankzij de nieuwe functie 'Instant hotspot' in OS X Yosemite kun je vrij simpel gebruikmaken van het mobiele netwerk van je iPhone. Instant hotspot is in principe de persoonlijke hotspot functie van je iPhone.

Maar nieuw is het feit dat deze automatisch verbinding met je Mac wanneer op beide apparaten het zelfde iCloud account actief is en dezelfde Wi-Fi/bluetooth verbinding wordt gebruikt. Meer informatie en hoe je instant hotspot moet gebruiken vind je hier terug.

Verder geeft deze optie ook een handige mogelijkheid om vanaf je Mac de status van je iPhone in de gaten te houden. Dit met betrekking tot de verbindingen van het netwerk en de status van je batterij.

instant-hotspot

Klik hiervoor in de menubalk van OS X op het Wi-Fi icoon en wacht tot OS X je iPhone gevonden heeft. Vervolgens krijg je de naam van je iPhone te zien met daarachter vijf bolletjes, netwerksnelheid en een batterijicoon. De gekleurde bolletjes geven de netwerkverbinding aan en daarachter vind je de snelheid terug waaronder 3G/4G. Verder kun je uit het batterij icoon afleiden hoe de status van je batterij is gesteld.

Mocht het niet lukken? Lees dan eerst het artikel over Instant Hotspot door, deze vind je hier terug.

Meer over (persoonlijke) hotspot kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: