13 augustus 2014

BasisOS X beginners: De foto van je gebruikersaccount wijzigen

inlog inloggen gebruikers iconDit is een echte tip voor de beginnende Mac gebruiker, tijdens het instellen van je Mac moet je een foto kiezen voor je gebruikersaccount. Je hebt dan de mogelijkheid om te kiezen tussen de standaard foto’s van Apple zelf, maar je kan ook zelf een foto maken.

Dit kun je doen met de FaceTime (HD) camera (gesitueerd aan de bovenzijde van je scherm), echter ben je al snel op deze soort foto's uitgekeken. Je kan er dan voor kiezen om de foto aan te passen, door gebruik te maken van een foto uit je persoonlijke collectie. Hoe je dit precies doet lees je in onderstaande stappen.

• Open Systeemvoorkeuren via de menubalk ▸  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik hier op ‘Groepen en gebruikers’
• Selecteer jezelf in de lijst

gebruikersaccount

Klik vervolgens rechts in het venster op de foto die bij jouw gebruikersaccount hoort. Onmiddellijk wordt er een pop-up venster geopend met daarin de standaard foto’s van Apple. Verder heb je ook de mogelijkheid om je foto’s te gebruikende aanwezig zijn in je iCloud (fotostream). Selecteer hiervoor de optie iCloud. Om opnieuw een foto te maken met je FaceTime (HD) camera, dien je te klikken op ‘Camera’.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • maddriver371

    13 augustus 2014 om 13:20

    Gastgebruiker wou ik veranderen maar dat ging niet, iemand suggesties?

  • dgoig13

    29 oktober 2014 om 22:02

    klopt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!