13 augustus 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#6)

kleine-ios-tipsWaar is de tijd? (iPhone-tip)

Misschien is het je nog niet opgevallen, maar tijdens een telefoongesprek wordt niet altijd de tijd weergegeven. Komt vooral voor wanneer je na het opnemen van een gesprek of tijdens op de thuisknop drukt, of wanneer je gebruik maakt van een (draadloze) headset.

Je krijgt wel keurig de duur van het gesprek te zien, maar de klok ontbreekt. Deze kun je dan activeren door het berichtencentrum te tonen. Veeg met behulp van één vinger omlaag om het berichtencentrum te activeren de klok komt bovenin de statusbalk tevoorschijn.

klok vermist

Kleur je geheugen

Met behulp van de herinneringen applicatie kun je eenvoudig taken toevoegen aan de app en zo nooit meer bepaalde zaken of boodschappen vergeten. Deze herinneringen kun je opdelen in verschillende lijsten, denk hierbij aan een lijst voor thuis en eentje voor op het werk. Naast een andere naam, kun je ook de kleur van de lijst aanpassen. Dit doe je door de herinneringenlijst te openen en bovenin op 'Wijzig' te tappen. Tap hierna op kleur en kies een gewenste kleur uit de standaardkeuzes, onmiddellijk wordt deze toegepast.

3,2,1, smile!

Vanaf iOS 7 is het mogelijk om de cameraknop ingedrukt te houden om meerdere foto’s achter elkaar te maken. Handig want hierdoor is de kans erg klein dat je van een bepaald moment/situatie geen foto kunt maken, hoe snel het object of persoon ook beweegt. Met behulp van de iPhone 5 kun je 3 foto’s per seconde maken, met de iPhone 5s zijn dat er 10 per seconde. Vorige iPhone’s zijn helaas uitgesloten van deze functie. Ben je in het bezit van een iPhone 5s dan worden alle foto’s uit één burst-mode gegroepeerd en kiest iOS zelf de beste uit de reeks of kun jij dit zelf handmatig doen achteraf.

burstvolume

Multitasking

Door tweemaal te drukken op de thuisknop wordt de multitaskfunctie van iOS geactiveerd. Hier heb je een overzicht van alle openstaande applicaties en kun je eenvoudig wisselen tussen de verschillende applicaties. Met behulp van een veeg omhoog over de applicatie kun je hem verwijderen uit de lijst en volledig afsluiten. Met wat vingervlugheid kun je er niet één, maar drie tegelijk afsluiten. Plaats elke vinger op een app en veeg omhoog om ze af te sluiten.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


  • Maarten

    13 augustus 2014 om 20:51

    Tips die iedereen moet weten. Nou dit is nummer 6 en ik leer iedere keer weer bij. Lekker mee doorgaan AppleTips !!!

  • Peet K

    16 augustus 2014 om 4:29

    De cameratip werkt ook op de 4S

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!