14 augustus 2015

advWat doen bij een oververhitte iPhone

iPhone 6 en iPhone 6 plus

De zomervakantie is volop bezig, tijd om lekker te genieten van een barbecue, zwembad of festival. Natuurlijk neem je dierbare iPhone overal mee naar toe om met iedereen in contact te blijven, je Facebook-status te updaten en een snapchat te maken van dat heerlijk rosé biertje dat je zojuist hebt gekregen op het terras.

Jij bent natuurlijk fan van de zomer, maar je iPhone is iets minder blij met deze hoge temperaturen. Een iPhone kan namelijk oververhitten en dat is natuurlijk niet goed voor je toestel.

Voorkom oververhitting

Oververhitting kan op twee manieren voorkomen en is dus ook op twee manieren te verkomen. Allereerst kan je telefoon oververhitten door stralingswarmte, dit is warmte die wordt uitgezonden vanuit een object. In de praktijk is dit vaak de warmte van de zon die je voelt branden op je huid. Door je iPhone in de zon te laten liggen, vangt je telefoon allemaal warmte op via de stralingen van de zon, met als resultaat dat je iPhone oververhit geraakt.

oververhitte iPhoneDe tweede manier waarop je telefoon kan oververhitten is door convectiewarmte. Dit is warmte die in de lucht hang en zo wordt overgebracht op je telefoon. In de praktijk betekent dit dat je je iPhone niet in een warmte auto moet laten liggen. Ook betekent dit dat je je telefoon niet tegen een broodrooster moet leggen of in een oven moet plaatsen, maar hopelijk was dat je wel duidelijk.

Je iPhone toch oververhit?

Een oververhitte iPhone kan betekenen dat je het toestel tijdelijk niet kan gebruiken. Je krijgt een melding op je scherm waarop staat dat je de iPhone moet laten afkoelen. Krijg je deze melding, zorg er dan voor dat je je telefoon uit de hitte haalt.

Heb je een case? Haal deze er dan af. Je hoesje kan er namelijk voor zorgen dat je telefoon oververhit. Als je geluk hebt, koelt je iPhone rustig af en heb je nergens meer last van. Helaas heeft niet iedereen altijd even veel geluk en bij sommige oververhitte iPhone's blijft er schade over. Vaak is de schade te vinden in de batterij die soms helemaal opgeblazen is. Als je telefoon echt te warm is geworden, dan kan je scherm zelf barsten of je telefoon kan helemaal krom trekken.

Is jouw iPhone ook kapot gegaan door warmte, heb je hem per ongeluk laten vallen of is ie op een andere manier kapot gegaan? Dan kun je langs gaan bij Smartrepair! Zij repareren je iPhone meestal binnen 30 minuten waardoor je niet lang hoeft te wachten op de reparatie van je toestel. Terwijl de ervaren monteurs aan de slag gaan met je telefoon, kun je rustig plaatsnemen in de wachtruimte en genieten van een gratis kopje koffie of thee. Nadat zij je telefoon hebben gerepareerd ontvang je 12 maanden garantie waardoor je er zeker van bent dat je toestel goed is gemaakt. Ben je opzoek naar een iPhone reparatie Tilburg? De nieuwste vestiging bevindt zich in Tilburg, dus ga gerust langs.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!