31 juli 2013

OS X: Bijlage toevoegen aan agenda afspraak

ical agendaTegenwoordig heb je verschillende mogelijkheden om je bestanden online te bewaren. Denk hierbij aan Dropbox, Google Drive, enzovoorts. Ook via iCloud is het mogelijk om documenten te bewaren met behulp van 'Documenten in de cloud' en via de iCloud integratie in iWork.

Daarnaast kun je ook documenten bewaren in een notitie en bij een agenda-afspraak. Dit laatste kan zeer handig zijn. Het is namelijk mogelijk in OS X om een bijlage toe te voegen aan je afspraak. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de agenda applicatie
• Selecteer een datum en voeg een afspraak toe
• Vul de gegevens in
• Selecteer de optie 'Voeg bijlage toe'
• Voeg één of meerdere bijlages toe
• Bevestig door op 'Gereed' te klikken

bijlageagenda

Deze optie is handig wanneer je bijvoorbeeld een vergadering hebt met je collega's en deze bepaalde documenten op voorhand wilt meegeven. Deze kun je dan toevoegen aan de afspraak en vervolgens je collega's een uitnodiging sturen om deel te nemen aan deze activiteit. Uiteraard worden ze op de hoogte gebracht van de afspraak en bijhorende bijlage. Uiteraard kan de bijlage worden geopend op andere Macs en iOS apparaten, met deze het bestandstype ondersteunen.

Meer over agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bas

  1 augustus 2013 om 15:23

  De optie om bijlagen aan agenda items toe te voegen heb ik een paar jaar gelden wel gehad en was erg handig.
  Die optie is bij mij echter sinds jaren verdwenen.
  Bij mij staan alleen genodigden, URL en notitie als opties.

  Zou het kunnen zijn dat die optie bijlage alleen beschikbaar is als je je Mac als stand alone apparaat gebruikt en dus niet synchroniseert met ICloud ?

  Of zie ik iets over het hoofd ? Ik zou nl wel erg graag die optie weer beschikbaar hebben.

 • Wesley Fabry

  1 augustus 2013 om 16:25

  Hey bas, blijkbaar is deze optie enkel voor iCloud gebruikers (wisten wij ook niet). Ook gmail en andere accounts ondersteunen deze optie niet. Jammer..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!