15 september 2014

OS X: De resolutie van (externe) beeldschermen achterhalen

Apple-iMac-27_-_2_9-GHz-quad-Core-i5---1-TB__2Ieder type beeldscherm heeft een eigen resolutie, dat is vrij logisch omdat niet alle schermen hetzelfde zijn. De Macs hebben afhankelijk van hun lijn dezelfde resolutie.

Vroeger kon je de resolutie van je beeldscherm zien via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen, dit is sinds OS X 10.9 Mavericks op deze plek niet meer zichtbaar. Wanneer je de resolutie van je beeldscherm in 10.9 wil achterhalen kun je dit doen met behulp van onderstaande stappen:

Navigeer naar de menubalk van OS X en klik op het -logo. Open de menuoptie 'Over deze Mac' en vervolgens op 'Meer info'. Open het tabblad 'Overzicht' en klik op 'Systeemoverzicht'. In het venster dat verschijnt krijg je informatie over het systeem, hardware en software geïnstalleerd op je Mac, open in de hardware-lijst de optie 'Video/beeldschermen'.

resolutiescherm

Bij de optie 'Resolutie' vind je de resolutie van je beeldscherm terug. Mocht je meerdere beeldschermen gebruiken dan kun je het beste de resolutie opzoeken via onderstaand terminal commando. Dankzij dit commando gaat Terminal opzoek naar alle aangesloten externe schermen (ook de Apple TV) en laat de resolutie hiervan zien.

system_profiler SPDisplaysDataType | grep Resolution

Meer over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!