20 april 2011

OS X: De taal van het inlogvenster wijzigen

Het inlogvenster wat verschijnt als je de optie automatisch inloggen heb uitgeschakeld kan in bepaalde gevallen een andere taal weergeven dan dat er is ingesteld in de systeemvoorkeuren. Een veel voorkomende combinatie is Mac OS X in het Nederlands met een Engelstalig inlogvenster, 'Password' in plaats van 'Wachtwoord'.

De oorzaak dat de taal afwijkt van de ingestelde taal is de allereerste keuze die je maakte bij het installeren van je nieuwe Mac. Tijdens de installatie zal een Mac namelijk altijd al eerste vragen welke taal er gebruikt moet worden. Vanzelfsprekend kun je achteraf deze taal in Mac OS X nog wijzigen maar dat gebeurd dan alleen op gebruikersniveau en niet op systeemniveau. Op het moment dat je nog niet bent ingelogd wordt de tijdens de installatie ingestelde systeemtaal gebruikt.

Met behulp van OS X Terminal kun je de systeemtaal na de installatie aanpassen. Open een nieuwe Terminal sessie en typ hierin het onderstaande commando:

sudo languagesetup

Na het invoeren van je wachtwoord verschijnt er een lijst van beschikbare talen, selecteer de taal die je als standaard systeemtaal wilt gebruiken. Herstart hierna je Mac en de nieuw ingestelde systeemtaal is actief.

Als je iemand wilt pesten is het best leuk om de standaard systeemtaal eens in te stellen op Japans, Koreaans of iets dergelijks ;)Reacties


 • Rien

  20 april 2011 om 15:43

  Hallo Richard,

  nu is het zo dat de map programma’s Applications heet. Op de een of andere manier lukt het niet om dat te veranderen, ook met deze tip.

 • Jonathan Cazaerck

  21 april 2011 om 11:32

  Dit komt net goed van pas!!

 • Geert Van der Auwera

  28 april 2011 om 15:41

  OK, de taal van het inlogscherm is nu veranderd, maar blijft het probleem van de toetsenbordinstelling voor een Vlaming. Het staat nu in het Nederlands, maar je paspoort moet je nog intikken rekening houdend met een QWERTY toetsenbord. Ken je nog een truc om het te switchen naar AZERTY?
  Bedankt alvast.

Een reactie toevoegen: