2 februari 2014

OS X: De tab-toets activeren in Safari

safari icon retinaMet behulp van de tab-toets in Safari kun je snel navigeren door verschillende tekstvlakken of lijsten. Denk hierbij aan het inloggen op een sociale media en het invullen van formulieren. Je klikt op het tekstvlak voor de gebruikersnaam en met één druk op de tab-toets spring je naar het wachtwoord-veld.

Ook bij verschillende selectievakjes en/of keuzerondjes kan de toets gebruikt worden. Toch zal je merken dat je hiervoor niet altijd de tab-toets kan gebruiken. Volg onderstaande stappen om dit gedrag uit te schakelen waardoor je overal binnen Safari de tab-toets kunt gebruiken.

• Open Safari
• Navigeer in de menubalk naar Safari ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad ‘Geavanceerd’
• Vink de optie ‘Tab-toets markeert elk onderdeel op webpagina’ aan

tab-safari

Vanaf nu worden alle onderdelen op een webpagina geselecteerd met behulp van de tab-toets. Mocht je ook bijvoorbeeld in voorvertoning en andere applicaties binnen OS X last van een niet reagerende tab-toets hebben dan is het aan te raden om via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties de optie ‘Alle regelaars’ te selecteren. Op deze manier kun je ook in dialoogvensters, tekstverwerkers, enzovoorts de tab-functionaliteit gebruiken.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!