26 juli 2015

OS X: Een specifieke pagina bewaren als PDF

pdf extensie, pdf bestanden

Met de Voorvertoning applicatie in OS X is het niet alleen mogelijk om foto’s te bekijken en te bewerken, maar kun je ook PDF-bestanden en documenten lezen, bewerken en voorzien van aantekeningen.

Het kan goed zijn dat je slechts één pagina uit een heel PDF-document moet bewaren of wilt gebruiken. Dan kun je wel allerlei apps installeren die het mogelijk maken om een te exporteren uit een PDF-bestand, maar voorvertoning kan dit zelf ook.

• Open een PDF-bestand in Voorvertoning
• Navigeer naar menubalk ▸ Archief
• Kies hier voor 'Druk af' of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + P

1 pagina exporteren PDF

Selecteer in het pop-up menu 'één’ bij de optie 'Pagina’s' en voer de juiste pagina die je wilt exporteren in, klik daarna linksonder op 'PDF' en kies voor de optie 'Bewaar als PDF’. Vervolgens kun je een gewenste locatie kiezen om het document te bewaren, met als resultaat dat je slechts één pagina uit een PDF-bestand hebt bewaard.

Uiteraard kun je ook meerdere specifieke pagina’s exporteren, kies dan bij 'Pagina’s' voor 'Bereik' en vul de juiste pagina’s in.

Meer over PDF kun je hier terugvinden.Reacties


 • macboekje

  27 juli 2015 om 4:54

  Als het om één pagina gaat, markeer ik die en kopieer ik ‘m. Daarna roep ik hem via het klembord op en bewaar ik ‘m met een nieuwe naam. Volgens mij nog iets sneller.

 • Rob Vermeulen

  27 juli 2015 om 9:53

  Heel goed om erop te wijzen dat Voorvertoning meer kan dan je denkt. Maar deze manier is wel heel erg ‘Windozerig’! Als je een of meer pagina’s uit een pdf wilt hebben, zet je de weergave in Voorvertoning op ‘Miniaturen’. En dan selecteer en sleep je eruit wat je nodig hebt. Staan ze meteen waar het moet.

  Op deze manier kun je trouwens ook pagina’s weggooien, of verplaatsen binnen het pdf-bestand. Of toevoegen uit een andere pdf.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!