2 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Een slimmere spotlight

spotlight icon voor OS X/iOS

Spotlight was in OS X Yosmite al flink onderhanden genomen, maar in OS X El Capitan heeft Apple dit grondig uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld eindelijk eenvoudig het weer bekijken in OS X dankzij Spotlight.

Naast het weer kun je ook sportuitslagen, aandelenkoersen, webfilmpjes en ov-informatie (voorlopig alleen Amerika) raadplegen. Daarnaast kun je Spotlight nu ook verplaatsen over het scherm en de grootte van het venster aanpassen.

Spotlight doorzoekt nu nog meer bronnen zodat je extra veel resultaten krijgt. Spotlight kun je activeren door in de menubalk op het vergrootglas te klikken of met de toetscombinatie cmd⌘ + spatie.

Spotlight in El Capitan

Vul vervolgens een zoekterm in, bijvoorbeeld het 'weer voor Eindhoven' of 'aandelenkoers Facebook'. Sportuitslagen zijn nog maar erg beperkt in Nederland en België, wel kun je al beperkte informatie krijgen over sporters, clubs en speelschema’s. Ov-informatie is nog maar beperkt beschikbaar tot een select aantal steden in Amerika, Europa en China.

Het Spotlight venster kun je nu zelf aanpassen naar wens, de grootte kun je alleen verticaal wijzigen. Het verplaatsen van het venster kan naar alle richtingen door middel van een sleep beweging.

Lees ook: Het Spotlight venster op de voorgrond houden in OS XReacties


 • TonVH

  2 oktober 2015 om 10:28

  Slimmer?

  Forget it, eerder stukken dommer want je kunt nu de volgorde niet meer zelf bepalen.

  Waardeloos product geworden.

 • Tjuust

  10 oktober 2015 om 12:44

  Ik weet niet wat ik verkeerd doe, maar op zowel mijn macbook pro (2010) en iMac (2015) werken geen van de nieuwe functies.
  In de spotlight instellingen staat alles aangevinkt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!