7 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Gevonden in Mail kalender uitschakelen

agenda icoon os x

Nieuw in OS X 10.11 El Capitan is de mogelijkheid om automatisch afspraken in je Agenda te plaatsen, al enige tijd herkent OS X afspraken in Mail. Nu gaat Apple een stapje verder door de afspraken automatisch in je Agenda te plaatsen.

Wanneer je Mail opent met daarin een afspraak dan zul je bovenaan de mail een extra balk tevoorschijn zien komen. Dit zijn suggesties die je onmiddellijk met één druk op de knop kunt toevoegen. Maar deze handeling is overbodig, want OS X voegt ze automatisch toe.

Misschien was het je al opgevallen, de Agenda applicatie heeft een extra agenda erbij gekregen genaamd 'Gevonden in Mail'. Hierin zie je alle afspraken die in de Mail applicatie zijn gevonden, hoe je hem uitschakelt lees je in onderstaande stappen.

• Open Agenda
• Klik in de menubalk op Agenda ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Algemeen'

Gevonden in Mail Agenda

Vink hier onderaan de optie 'Gevonden in Mail' uit, vanaf nu zullen de afspraken niet meer automatisch toegevoegd worden. Dit kun je dan wel doen via de balk die we hierboven hebben uitgelegd, echter bepaal je dan zelf in welke agenda deze afspraak geplaatst wordt.

Lees ook: Gebruikmaken van veegopties in Mail in El CapitanReacties


  • Marjo

    15 oktober 2015 om 10:13

    Heel mooi, maar mijn outlook agenda van het werk is verdwenen na de upgrade (mail doet het wel, maar agenda dus niet). Bekend probleem en misschien ook al een oplossing voor?

  • Marc

    18 december 2015 om 17:36

    Marjo, totaal herkenbaar! Zie in uitnodigingen die in mail komen (Exchange account) niet eens meer de datum/tijd staan en ze komen ook niet in Ical binnen. Ook als ik afspraak verwijder waarvoor ik mensen heb uitgenodigd krijgen zij ipv de afmelding de uitnodiging opnieuw…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!