7 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Locatiegegevens toevoegen aan een notitie

Notities os x icon

Nu de Notities applicatie in El Capitan voorzien is van een hoop nieuwe functies en naadloos synchroniseert met iOS zijn de mogelijkheden 'eindeloos', denk hierbij aan het toevoegen van foto’s, bestanden, video’s en lijsten. Ook ben je in staat de opmaak aan te passen dankzij de verschillende stijl-opties.

De Notities applicatie is een echt geheugensteuntje, vrij eenvoudig kun je locaties door middel van een kaart toevoegen aan een notitie. Ideaal voor het plannen van een uitje of je droomvakantie. Hoe je dit doet lees je hieronder terug

• Open de Kaarten applicatie van Apple
• Zoek met behulp van de zoekbalk naar een locatie
• Klik op de i-knop in het pop-up venster
• Selecteer bovenaan de deel-knop (te herkennen aan vierkant met pijl omhoog)
• Kies voor 'Notities'

Kaarten toevoegen aan notities

Er wordt een koppeling aangemaakt, eventueel kun je tekst toevoegen. Daarna heb je de keuze om dit als nieuwe notitie te bewaren of klik op 'Kies notitie', daarna kun je een bestaande notitie selecteren waarin je de locatie wilt opslaan. Bevestig door op 'Bewaar' te klikken. Daarna kun je de koppeling in de Notities applicatie bekijken, door erop te klikken wordt de koppeling geopend in Kaarten. De procedure werkt ook voor webpagina’s via de deel-knop.

Let wel, de nieuwe notitie-opties zijn alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers! Gebruik je de Notitie app in combinatie met gmail, dan krijg je niet alle nieuwe opties te zien.

Lees ook: Website koppelingen toevoegen aan een notitie in El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!