16 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Het kopiëren van bestanden hervatten

Finder icoon

Bestanden en documenten kun je naar hartenlust verplaatsen binnen OS X, ook kun je eenvoudig bestanden kopiëren vanaf een externe harde schijf.

Open de externe harde schijf in Finder en ga opzoek naar het document dat je wilt kopiëren, sleep vervolgens dit bestand naar de map in Finder waar je hem graag wilt hebben. Uiteraard kun je ook gewoon kopiëren en plakken via de cmd⌘ + C & V toets.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het kopieerproces onderbroken wordt, denk hierbij aan een netwerkfout, verloren verbinding, externe harde schijf wordt losgekoppeld, je Mac gaat in sluimerstand, etc. Voorheen werd het kopiëren onderbroken en afgesloten en moest je opnieuw beginnen.

kopieren hervatten Finder

Vanaf OS X El Capitan is dit verleden tijd, OS X gaat na de onderbreking aan de slag om de verbinding te herstellen en in de meeste gevallen hervat hij het kopieerproces, hierdoor moet je niet opnieuw beginnen.

Ook in deze versie zie je in Finder zelf een voorruitgangsbalk die het kopieerproces weergeeft en kun je via het kruisje het kopiëren stoppen.

Lees ook: Bestanden onmiddellijk verwijderen in Finder met OS X El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!