16 oktober 2015

WATCHwatchOS 2: Nooit meer een work-out vergeten

Apple Watch icon voor work-out

Apple Watch gebruikers die veelvuldig de Work-out applicatie gebruiken hebben vast wel eens de sessie vergeten uit te schakelen. Dit heeft Apple opgelost in watchOS 2, zo kun je bijvoorbeeld het scherm tijdens een work-out vergrendelen.

Tijdens een work-out kun je eventueel je wijzerplaat activeren, hier zal dan op de plaats van het rode bolletje een work-out icoon te voorschijn komen. Dit icoon geeft aan dat er een work-out sessie actief is, hierdoor kun je hem niet vergeten.

Vergrendel work-out Apple Watch

Daarnaast is het mogelijk om het Apple Watch scherm tijdens een work-out te vergrendelen. Open de Work-out applicatie tijdens een sessie en druk stevige op het scherm (force touch). Vervolgens kun je kiezen voor de optie 'Vergrendel', door dit te doen kun je de work-out applicatie niet meer verlaten tot je deze handmatig ontgrendeld.

Het ontgrendelen is vrij eenvoudig, druk stevig op het scherm en kies voor de optie 'Ontgrendel'. Onmiddellijk wordt het scherm ontgrendeld en kun je het scherm aanpassen of de app verlaten.

Vanaf watchOS 3 moet je de vergrendeling op een andere manier opheffen. Dit doe je door aan de Digitale Kroon te draaien i.p.v. stevig te drukken.

Lees ook: Bespaar de batterij tijdens een Work-out op de Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!