22 december 2015

El CapitanOS X El Capitan: Verbinden met Wi-Fi apparaten

Netwerkhulpprogramma-icon-retina

Wanneer je een printer, gadget of domotica accessoire koopt die gebruikmaakt van een Wi-Fi verbinding dan kun je deze op verschillende manieren instellen en activeren.

Vaak maak je verbinding met het apparaat via Bluetooth of via unieke Wi-Fi verbinding. Zo zendt het apparaat een Wi-Fi netwerk uit waarmee je jouw Mac (of andere apparaten) mee moet koppelen om zo het apparaat te voorzien van je eigen netwerk of andere instellingen.

Vanaf OS X 10.11 El Capitan is het erg eenvoudig om te verbinden met zo’n apparaat, OS X filter namelijk onmiddellijk het netwerk eruit en plaatst deze in een andere lijst in de Wi-Fi instellingen.

Wifi apparaten netwerk

Klik in de menubalk op het Wi-Fi icoon, vervolgens krijg je een lijst met beschikbare netwerken. Onderaan deze lijst vind je de optie ‘Apparaat’ met daaronder de beschikbare apparaten. Klik op het apparaat om verbinding te maken. Zodra de verbinding tot stand is gekomen moet je de aanwijzingen volgen die de fabrikant van het apparaat heeft voorgeschreven om het apparaat goed in te stellen.

Lees ook: Hoe verbinding maken met een verborgen netwerk?Reacties


 • jan

  22 december 2015 om 14:39

  Als ik in El Capitan de Wi-Fi icoon aanklik,zie ik geen”apparaat” staan,wel alle Netwerk keuzes….rara…..wat is er verkeerd?

 • Wesley Fabry

  22 december 2015 om 15:52

  Dit is alleen voor apparaten die via een eigen Wi-Fi netwerk verbinding willen maken bij het instellen van een apparaat. Het netwerk zie je dus alleen wanneer je het apparaat nog niet gekoppeld hebt aan je eigen netwerk of nog niet hebt ingesteld. Alleen voor nieuwe producten dus.

 • Doe maar normaal

  23 december 2015 om 9:27

  Apparaten die niet kunnen verbinden met je eigen WiFi netwerk is natuurlijk waardeloos!

 • Jack

  23 december 2015 om 17:50

  Snap dit niet.
  Heb zowel IMAC , IPHONE als MACbook die met dezelfde wifi verbonden zijn, maar kan deze niet koppelen dmv. wifi omdat bij de WIFI (bovenaan in de menubalk) en het menu daar geen optie Apparaten te vinden is.
  Hoe zit dit.
  Ik kan me dus vinden in de reactie van de eerste schrijver.

 • Jan

  23 december 2015 om 20:11

  Ok,vandaar,heb al mijn apparaten al in eigen netwerk zitten,thanx.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!